For første gang skal Fortuna ha en hovedtrener i klubben som er heltidsansatt. Og selv om den nye hovedtreneren ikke vil gå ut med sportslig mål nå, er styreleder Ane Guro Skaare-Rekdal klar på hvor lista ligger.

- Ambisjonen er å rykke opp igjen, slår hun fast.

- Hvorfor har den nye treneren ettårskontrakt?

- Kontrakten er sett til ett år, med opsjon på to år til, fordi vi først må vite om vi rykker opp igjen kommende sesong. En eventuell forlenging av kontrakten er økonomisk betinget, og da er det greit både frå vår og Karl Oskars side å evaluere etter sesongslutt og se hvor vi går videre etter det.

- Hvorfor har dere valgt Karl Oskar som ny hovedtrener?

- Karl Oskar er en veldig kapasitet med sin spillererfaring. Han har så vidt prøvd seg også som trener for Herds juniorlag. Vi har fått veldig gode skussmål på Karl Oskar, ikke minst som spillerutvikler og måten han håndterer og møter spillerne. Og med den bakgrunnen han har som spiller tror vi dette er meget godt valg. Det er mange eksempel på at gode toppspillere har blitt gode trenere. Vi er veldig, veldig godt fornøyd, sier Ane Guro Skaare-Rekdal. Fortuna har vært innom 5-10 kandidater i prosessen med ny Fortuna-trener for kommende sesong. Det er to element som har vært mest retningsgivende i Fortuna-ledelsens arbeid.

- Først og fremst folk som er dyktige nok og som vet hva toppfotball handler om. Og personer som vi tror er gode til å behandle folk, sier Ane Guro Skaare-Rekdal.