– Det her er helt ellevilt. Jeg har ikke ord, utbryter Viaplay-kommentator Henrik Jonassen etter et utrolig utforrenn sett med norske øyne.

Fra startnummer fem kjørte Mowinckel inn til ledelse, og kunne sitte i lederstolen å vente på de største favorittene.

Ilka Stuhec på startnummer åtte dyttet Mowinckel ned fra ledelsen, og den slovenske kvinnen tok sin tidende verdenscupseier – den første siden 2018.

Mowinckel så på sin side ut til å ta tredjeplassen, men så kom Kajsa Vickhoff Lie på startnummer 30.

– Jeg startet jo som nummer 30, så da kunne jeg se litt på jentene først. Da jeg så at det var tett var det bare å gi gass. Ragnhild bekreftet også det i mål, så da var det bare én ting å gjøre da, sier Vickhoff Lie til VG.

24-åringen klinket til, og kjørte i mål til andreplass. Da kastet Mowinckel seg over lagvenninnen i voldsomme jubelscener i Italia.

PALLJUBEL: Kajsa Vickhoff Lie tok karrierens første pallplass i utfor. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

Dermed tok Vickhoff Lie karrierens første pallplass i utfor, og den andre totalt i verdenscupen.

– Det var helt fantastisk. Herregud, første pall i utfor. Jeg hadde ikke forventet det, sier Vickhoff Lie.

Bærum-utøverens eneste pallplass fra før kom i super-G-konkurransen i Garmisch Partenkirchen i januar 2021.

Omtrent en måned senere pådro Vickhoff Lie seg brudd i leggen etter et stygt fall i Val di Fassa, og 24-åringen måtte gjennom flere operasjoner.

Først denne sesongen var hun tilbake i verdenscupen, der lørdagens 13. plass var best før hun klinket til med den sensasjonelle pallplassen.

Etter at Stuhec tok ledelsen, kom også italienske Elena Curtoni på neste startende seg foran Mowinckel. Det med minst mulig margin. Ett hundredel skilte de to, og det jevne rennet skulle fortsette.

Først kjørte sveitsiske Priska Nufer inn to hundredeler bak Mowinckel, før den amerikanske stjernen Mikaela Shiffrin la seg fire hundredeler bak. Lara Gut-Behrami så ut til å spolere den norske pallplassen, men over målstreken var den sveitsiske kvinnen på identisk tid som Mowinckel.

Da så det ut til å ende med sesongens andre pallplass for Mowinckel, men så dukket Vickhoff Lie opp og tok den fra sin jublende lagvenninne.

Det ble også kjørt utfor i Cortina d’Ampezzo, OL-arrangør i 2026, fredag. Da ble Vickhoff Lie som nevnt nummer 13, mens Mowinckel endte på 22. plass.