Fjorårets verdenscupvinner gjorde som han ville med konkurrentene. Han skjøt fullt hus på første liggende, men fikk én bom på stående. Det var uansett nok til å utklasse Sturla Holm Lægreid på 2.-plass med 21,4 sekunder.

Lægreid skjøt ti blinker rett ned i snø og vind, men brukte litt for lang tid på stående til at det ble spennende om seieren.

– Jeg hadde fokus på at jeg skulle treffe og tenkte at jeg skulle stå til jeg traff. Og det gjorde jeg. Jeg skulle være knallhard og kjempe inn de siste skuddene, sa Lægreid til NRK.

Rasjonerte

Thingnes Bø rasjonerte med kreftene inn mot mål. Det var aldri behov for å gå helt ned i kjelleren. Det ble en kjent resultatliste med Bø og Lægreid som én og to.

– Nå er vi endelig i gang, og det blir ikke bedre enn å starte med seier. Jeg prøvde å senke skuldrene og slippe meg løs. Dette var befriende med tanke på egne vegne. Dette var nok et lite varsel. Jeg gjorde en god sprint, sa Bø.

Vebjørn Sørum pådro seg to bom. Det holdt likevel til 3.-plass. Han hadde 22,5 sekunder opp til vinneren fra Stryn. Det gjør at han ligger godt an til å få være med under verdenscupåpningen i Östersund.

– Det var skikkelig moro å få det til å dag på et slikt rufseforhold, sa Sørum.

Bom, bom og bom

Endre Strømsheim og Tarjei Bø ble nummer fire og fem.

Johan-Olav Smørdal Botn fra Stårheim vant testrennet tidligere i uken, og fikk mye oppmerksomhet i forkant. Med fem bom totalt fikk han løpet ødelagt og endte opp på 13.-plass.

– Jeg gikk dårlig på ski på førsterunden. Jeg trodde at jeg hadde bra kontroll, men jeg klarte ikke å levere, sa Botn.

Søndag er det fellesstart på Sjusjøen.