– Han går vanvittig fort, så det hadde vært moro å se ham i langrenn også. Jeg tror han hadde vært helt der oppe, slik han går nå. Det hadde vært moro å se det, men jeg tror ikke han er så veldig giret på å prøve det, sier TV 2-ekspert og skiskytterlegende Ole Einar Bjørndalen til VG, kort tid etter at Johannes Thingnes Bø sikret sitt fjerde VM-gull på like mange forsøk.

Bjørndalen vet hva han snakker om: Én av hans 96 verdenscupseirer kom på 15 kilometer friteknikk i Gällivare i 2006, og han ble med det den første skiskytteren som vant et verdenscuprenn i langrenn.

– Det irriterer meg at han ikke har lyst til å prøve å gå langrenn, sier samme Bjørndalen til NTB.

Thingnes Bø vant selv med to tilleggsminutter.

– Aldri vært bedre

Johannes Thingnes Bø selv er avvisende til tanken om å prøve langrenn, men åpner likevel døren litt på gløtt da VG spør om han kunne utfordret navnebror Høsflot Klæbo i langrennssporet.

– Ja, det hadde kjekt å se, for det er ikke lett å sammenligne. Nå har jeg aldri vært bedre, så det kunne vært artig å sjekke, siden distansen er kortere enn 15-kilometer, sier han om deltagelse i verdenscupen – der herrene nå går 10 kilometer på intervallstartene.

Han mener imidlertid de norske er så gode på herresiden i langrenn at det er bedre å være skiskytter.

– De går fryktelig fort, de norske, så det er ikke noe vits å prøve seg, resonnerer han.

Fryktelig fort går også Thingnes Bø. I tirsdagens gull-løp på normaldistansen 20 kilometer var han hele 1.46 foran nest raskeste i sporet. Spesiallangrenn ble tatt opp også på pressekonferansen etter løpet, da sa Thingnes Bø kontant «ikke interessert!».

– Klæbo vinner spurten

Lars Berger, som også prøvde både skiskyting og langrenn, tror spesielt én faktor ville vært avgjørende.

– En 10 kilometer med Johannes ville vært spennende. Han kunne hevdet seg der. Men så hadde han fått litt sjokk av det ikke er noe pause, ved skyting, men kun nedoverbakkene du får hvilt, sier Berger.

NRKs langrennskommentator Torgeir Bjørn er inne på noe av det samme som «Larser’n», og tror pausen på standplass blir vond å klare seg uten.

– I langrenn må du beherske å gå sammenhengende, sier Bjørn.

Thingnes Bøs lagkamerater er overbevist om at 29-åringen kunne hevdet seg spesielt på ti kilometer med intervallstart. «Ja, ja, ja, er du gæren», melder Holm Lægreid da VG spør om kompisens langrennssjanser, men:

– Jeg tror han hadde syntes det ville blitt kjedelig uten skytingen.

– Jeg tror det ville blitt vanskelig med 15-kilometer. I verdenscupen så går de 10-kilometer og det tror jeg hadde passet ham utmerket, sier storebror Tarjei Bø.

Han tror likevel lillebroren velger 30.000 gale tyskere på tribunen til fordel for «500 på et langrenn».

– Jeg tror han kunne vunnet renn i vanlig langrenn også, sikkert bare Klæbo som kunne slått ham i spurt, sier svenske Martin Ponsiluoma.