Tidligere Fortuna-spiller Malin Sunde, som nå spiller i Toppserien for Trondheims-Ørn, var i går med på å sikre EM-sluttspill for det norske J19-landslaget. Etter seier mot Island og Hellas i de to første kampene i eliterunden i EM-kvalifiseringen, ble Polen slått 1-0 etter ei scoring fra Sophie Roman Haug i den avgjørende kampen.

Sunde startet på benken i kampen mot Polen, men kom inn etter åtte minutter da Malin Brenn ble skadet. 17-åringen spilte en så god landskamp, at hun ble kåret til Norges beste spiller. Forsvarsspilleren fikk det siste kvarteret mot Hellas i den første kampen, mens hun måtte se hele kampen mot Island fra benken.

EM-sluttspillet arrangeres i Polen 18. - 30. juli, der J19-landslaget skal spille i samme pulje som Sveits, Frankrike og Spania. Det er de to beste nasjonene i gruppene som går videre til semifinalene.

– Det betyr veldig mye for oss å komme til et mesterskap. Jentene kommer til å få med seg erfaringer som er viktige for utviklingen deres. Dette er en gruppe som har jobbet knallhardt for å komme dit de er i dag og som har utviklet seg både som lag og gruppe, sier landslagstrener Nils Lexerød til fotball.no.

Troppen som får være med til EM er fortsatt ikke tatt ut, men det blir trolig et nytt EM-sluttspill på Sunde, som også var med da J17-landslaget tapte semifinalen i EM mot Tyskland i fjor.