I vår scoret Torbjørn Agdestein alle tre målene da AaFK sleit seg til 3-2 mot Åsane i Bergen. I dag ble spissen avgjørende mot Åsane igjen, da han satte inn kampens eneste mål etter 62 minutter.

Fire mål på to kamper, du har en god følelse mot Åsane?

– Nei, det var ikke noe spesielt før kampen, selv om folk i klubben har mint meg på målene fra i vår. Det viktigste er at jeg har hatt en meget god treningsuke, da kommer også mulighetene i kamp, sier Torbjørn Agdestein.

– Men det er selvsagt en god følelse å bli matchvinner, spesielt siden jeg brente en stor sjanse i starten av kampen, sier AaFK-spissen.

Brente sjanser

AaFK var gode det første kvarteret av kampen og skapte to store sjanser ved spissparet Torbjørn Agdestein og Holmbert Fridjonsson.

– Jeg kom alene med keeper, og planen var å runde han, men jeg blir dratt litt i armen og mister litt av balansen. Da må jeg skyte. Keeper er god og får opp den ene hånden og redder. Heldigvis ble ikke den missen avgjørende, sier Agdestein som innrømmer at AaFK ikke var på sitt beste utover i første omgang.

– Etter den gode innledningen blir vi kanskje litt stresset over at målet ikke kommer. Og når vi kommer inn i pausen er vi enige om at vi må sette større trøkk på motstanderen. Det greide vi i andre omgang, og da kom også scoringen, sier Agdestein.

Pen scoring

Andre omgang var litt som i første der AaFK åpnet godt og satte bortelaget under press. Etter 62 minutter fikk hjemmelaget fortjent uttelling etter et flott angrep, der Aron Thrandarson slo inn på bakerste stolpe til Holmbert Fridjonsson, som headet ballen på tvers inn til spissmakker Agdestein som nærmest skled ballen i mål.

– Det var veldig uselvisk gjort av Holmbert (Fridjonsson). Vi trener mye i lag, har god kjemi og vi vet hele tiden hvor den andre befinner seg. Det gir resultater, sier Agdestein, som ellers innrømmer at AaFK ikke fikk vist seg fra sin beste side i dag.

– Vi er gode i starten av hver omgang. Det var heldigvis nok i dag, sier matchvinneren.

God hjemmedebut

Jonas Grønner fikk sin hjemmedebut i dagens kamp etter overgangen fra Brann tidligere i sommer. Og Grønner spilte meget solid som midterste stopper i AaFKs trebacklinje; verbalt til stede som en tydelig leder i forsvaret, solid i duellene og med en god pasningsfot. Denne mannen får AaFK mye glede av. Selv var Grønner mest opptatt av seieren og tre poeng.

– Det var deilig å få tre poeng i min første hjemmekamp, sier Jonas Grønner.

Med seieren trygger AaFK tabelleldelsen, tre poeng foran Sogndal med en kamp mindre spilt.