Klæbo er for tiden i italienske Livigno 1800 meter over havet for å gjøre høydetrening. Neste uke kommer morfaren for å følge ham opp.

– Jeg gleder meg. Det blir fint å være sammen på trening i utlandet igjen, sier Kåre Høsflot.

Høsflot hadde et lite slag i fjor høst, som var en del av årsaken til at Klæbo droppet sesongåpningen på Beitostølen den gang. I 2020 ble Høsflot rammet av kreft.

Helseproblemene og coronasituasjonen gjør at morfaren har vært på få skirenn med Klæbo de siste årene, men de snakker bestandig mye på telefon.

– Dette blir stas. Det er noe ekstra ved å ha morfar med på treningene. Han er en klok trener, og han inspirerer meg. Vi har det gøy sammen. Jeg setter stor pris på at morfar tar denne turen, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Se Klæbos rørende møte med morfaren etter Tour de Ski-seieren i 2019:

Kåre Høsflot blir 80 år i januar.

– Morfar er kjempesprek til å være snart 80 år. Det er helt topp at han kommer på treningsbesøk. Det gjør treningslivet her oppe litt gladere, sier Klæbo.

Klæbo var i amerikanske Utah på rundt 2000 meters høyde 26 døgn tidligere i høst. Han skal være i italienske Livigno (1800 meter over havet) frem til 11. november. Trønderen nærmer seg 40 dager og 1.000 timer med trening i høyden. Målet er rundt 100 døgn i høyden før VM i Planica. Totalt trener han rundt 1000 timer i året.

Også kvinnelandslaget er for tiden på høydesamling i Livigno. Blant herrene er Klæbo den eneste som satser på høyde før VM-sesongen, som gjør at han knapt har fått vært med på samlinger med resten av laget i oppkjøringen.

Far og manager Haakon Klæbo er med på hele oppholdet i de italienske fjellene, mens kjæresten Pernille Døsvik også har reist ned noen dager. I helgen markerte de skiløperens 26-årsdag.

Klæbo har ikke kunne løpe så mye som ønskelig og slitt med klassisk rulleski som følge av en skade i baksiden av låret/rumpa siden juli.

– Jeg har fremdeles som mål å stille på startstreken på Beitostølen (nasjonal åpning 18–20. november). Vi får se hvordan skaden utvikler seg. Jeg håper jeg deltar på Beitostølen, men kan ennå ikke gi noen garantier, sier Klæbo.

Verdenscupen starter helgen etter i finske Ruka.

Pernille Døsvik, som omtales i denne saken, er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.