–Dette var et mål som vi satte oss for noen år siden, at vi skulle spille i Europa innen 2024. Det er veldig kjekt at vi har klart det allerede, og viser at målrettet arbeid gir resultater. Helt fantastisk, sier Nærbø-trener Rune Haugseng og legger til:

– Nå må vi finne noen nye mål å jobbe mot.

NM-sølv i romjulen sikret altså Nærbø plass i europa-cupen. Årsaken er at som følge av Norges Håndballforbunds avgjørelse om å avslutte serien halvspilt ble Elverum utnevnt til seriemester i tillegg til at de vant NM, og Nærbø fikk dermed den tredje europacup-plassen.

Drømmer om å fylle opp hallen

– Det er stilig at lille Nærbø skal få spille i Europa, sier Andreas Horst Haugseng.

Nærbø-kapteinen sier Nærbø har fortjent plassen. De har trent hardt og målrettet over mange år, og spilte svært godt mot tøff motstand i NM.

– Det er kult å bli belønnet på denne måten.

Nå håper han at koronasituasjonen endrer seg i riktig retning, slik at det igjen vil bli mulig å fylle opp Nye Loen med tilskuere når de tar imot europeiske lag på parketten.

Selv om Nærbø har vist at de kan prestere minst like godt med bare 200 på tribunen, er det ingen tvil om at kapteinen savner den elleville stemningen han har vært vant med i hallen i den håndballglade bygden.

– Det hadde vært helt spesielt å fylle opp hallen i europasammenheng, sier han og smiler.

Vil bite fra seg i sluttspillet

For trener-Haugseng er det stort å kunne ta med seg kompisgjengen han har trent siden de var 10–12 år ut i Europa for å måle muskler med de store lagene.

– Det er fantastisk både for laget, klubben og nærmiljøet. Mange andre lag har prøvd uten å lykkes. Vi har lykkes nå og er veldig glade for det, sier han.

Rassin Haugseng gratulerer tidligere Viking-spiller Alexander Blonz med NM-gull i Elverum. Foto: Fredrik Hagen / NTB

For spillerne er dette stor motivasjon i en ellers ganske langdryg treningstid. Viruspandemien har satt all kampaktivitet på vent siden januar, og tidligere i uken ble det altså bestemt at serien avsluttes etter halvspilt sesong.

For Nærbø sin del betyr det at de ender på 6. plass. Haugseng skulle gjerne sett at de fikk spille ferdig sesongen.

– Jeg tror vi kunne klart å klatre noen plasser høyere opp, men slik ble det ikke. Vi får bite fra oss om en måned eller to når sluttspilles starter, sier han.

Når europa-cupkampene spilles, eller hvem Nærbø møter er fortsatt ikke klart.