For det var Herd som tok ledelsen, styrte spillet og tok duellene. Hjemmelaget hang i taua på en knallhard og ujevn Aksla-grasmatte. Herd burde ha ledet 2–0 før Fortuna utlignet rett før pause. Etter hvilen var det stort sett bare snakk om et lag. Tre Fortuna-poeng gir fortsatt opprykksduell mot Molde.

– Dette var enormt viktig. Den første omgangen er helt katastrofe, og vi er griseheldige som ikke ligger under til pause. Det blir aldri noen stor kamp på en ujevn bane, men vi blir også tatt i både dueller og på løpskraft. Heldigvis klarer vi å stramme oss i andre omgang, og den vinner vi klart med sju-åtte store målsjanser. En veldig deilig seier, sier Fortuna-trener Magne Elde.

Svak omgang

Ballene var nesten mer i lufta enn på bakken de første 45 minuttene, der Herd tok for seg i duellene, sprang, reiv og sleit i et hjemmelag som aldri klarte å få ballen ned på bakken for å spille fotball.

Herds taktikk betalte seg tidlig på et vådeskudd fra Lisa Marie Verpeide. Venstrekantens dupper var akkurat kraftfull nok til at den dalte ned bak en fortvilt hoppende Fortuna-keeper Marthe Bjørhovde.

Verpeides neste avslutning var derimot av typen som fortjener nettsus. Et nydelig gjennomspill, der Herd-angriperen slår til ballen på direkten. Kula traff metallet over hodet på Bjørhovde, og Fortuna fikk avklart.

Rett etter avsluttet Marita Krøvel utenfor Fortuna-målet.

Litt utrolig slapp Fortuna med skrekken til inn i de siste minuttene før pause. På kampens første hjørnespark, server Nora Ferstad kula mot første stolpe. Der kommer Ida Kroken opp og fram med pannebrasken til et klokkerent treff.

Dermed like langt til pause på Aksla stadion.

– Jeg ser det er rom på første stolpe, og det er der plassen min er. Når Nora slår en så perfekt corner, er det bare å sette panna til, sier Ida Kroken

Spill mot et mål

Fortuna hadde helt tydelig brukt pausen godt, for de siste 45 minuttene handlet bare om hjemmelaget.

Herd var knappest i kontakt med hjemmelagets mål, og Fortuna hadde en rekke sjanser til å ta ledelsen.

Til slutt kom forløsningen og elleville jubelscener.

Cecilie Otterlei får ikke avsluttet fra fire-fem meter, og ballen takles 10 meter ut. Der står kaptein Mette Muri, og lapper til på direkten. Jubelen sto mot himmelen over Aksla stadion. Det hjalp godt og vel halvparten av de 180 tilskuerne til med.

– Det var ubeskrivelig deilig å få den i mål. Jeg hadde bomma på to-tre sjanser tidligere i omgangen, så det var fantastisk å få sette inn vinnermålet, sier kaptein Mette Muri.

De to målscorerne er usikre på hva som er deiligst. De tre poenga eller det å vinne mot byrivalen Herd.

– Vi skal være det beste laget, og da er det viktig å vise det også. En seier mot Herd er ubeskrivelig deilig. Det kan ikke skildres med ord, sier Mette Muri.

– Det å vise hvem som er best i byen er nesten viktigere enn de tre poengene, slår Ida Kroken fast.

Foto: Rolf Hansen
Foto: Rolf Hansen