KONYA/KRISTIANSAND: – Det var en hektisk spurt, for å si det sånn. Men jeg fikk kjempegod hjelp av laget, spesielt av Søren Wærenskjold på slutten der.

Det sier Kristoffer Halvorsen, som snakker med Fædrelandsvennen på telefon fra Tyrkia tirsdag.

Halvorsen feiret sin 25-årsdag med en sterk fjerdeplass i den tredje etappen av Tour of Turkey. Kristiansanderen lå helt i tet da spurten dro seg til.

Men det var sykkelveteranen Mark Cavendish som vant. 35-åringen tok sin andre strake spurtseier.

– Ble skvist

Halvorsen forteller at han ble skvist inn i en tøff situasjon av Jasper Philipsen, slik at nordmannens seierssjanse forsvant.

– Det gjorde at jeg mista litt moment de siste 50 meterne. Det var litt tilfeldigheter som gjorde at det ble slik i dag. Men beina kjennes bra, og jeg er klar for en ny etappe i morgen, sier Halvorsen.

Var millimetre unna seier

På søndagens åpningsetappe var han enda nærmere seier.

Halvorsen og hans Uno X-lag styrte feltet inn på de siste kilometerne. Med om lag 300 meter igjen hadde sisteopptrekker Erik Resell, Halvorsen og Arvid de Kleijn nærmest fått en liten luke til resten av feltet.

Halvorsen åpnet spurten først, men de Kleijn snek seg innpå. Etter målfoto ble det klart at de Kleijn vant med noen få millimetre.

– Jeg visste ikke hvem som var først over mål. Det var veldig surt, jeg skulle gjerne ha vunnet etappen, sier Halvorsen.

Tilbake i toppform

Likevel er Halvorsen fornøyd med prestasjonene til både han og laget hittil i Tyrkia.

– Det har gått veldig bra til nå. Vi er helt der framme og kjemper om seieren, og den kommer nok etter hvert. Jeg har alltid lyst til å vinne, og har troa på etappeseier på de neste etappene. Hvis jeg ikke hadde hatt det, hadde jeg ikke orket å bli så sliten, sier Halvorsen, og ler.

Da koronaviruset traff sykkelsporten i fjor, mistet Halvorsen all motivasjon. Han brøt som kjent kontrakten med EF Education, og meldte overgang til norske Uno-X.

Men nå forteller bursdagsbarnet at han er tilbake i toppform.

– Jeg har følt meg fra siden treningsleiren i januar. Og da vi syklet i Belgia i mars gikk det over all forventning. Jeg er tilbake i skikkelig god form. Formen er minst like god som før, sier Halvorsen.

Uno-X imponerer

Cavendish var sterkest på de siste meterne av den 212,6 kilometer lange etappen fra Beysehir til Alanya. Dermed fulgte han opp seieren på mandagens etappe med start og mål i Konya.

Det norske Uno-X-laget er på startstreken i Tyrkia og har vært med å prege resultatlistene. Tirsdag var det altså Kristoffer Halvorsen som viste muskler med sin fjerdeplass.

Mark Cavendish viser gammel storhet i Tyrkia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Belgiske Jasper Philipsen, som nylig vant World Tour-rittet Schjeldeprijs, fulgte nærmest etappevinner Cavendish. Polske Stanislaw Aniolkowski ble nummer tre.

De to etappeseirene til Cavendish er 35-åringens aller første etter at han foran årets sesong signerte for stjernespekkede Deceuninck-Quick-Step. Totalt har sykkelprofilen fra Isle of Man tatt 148 proffseirer i karrieren.

Cavendish leder også rittet i Tyrkia sammenlagt.