Følg SIF - Østsiden DIREKTE her.

Som kommer fra den vesle klubben Skavøypoll, som har fostret en rekke gode fotballspillere. Som Hødds Erik Sandal, Moldes Børre Steenslid og ikke minst AaFKs Peter Orry Larsen.

– Jeg er jevngammel med Peter Orry, og vi har spilt utallige kamper i lag da vi var yngre, sier Preben.

Som dro på skole til Volda som 18-åring, og spilte for grønntrøyene i flere sesonger før han flyttet til Ålesund for å fortsette studiene der. Og havnet i SIF.

Viktig brikke

Der har han tatt store steg, og trener Svein Slinning mener nå at Torvanger er «limet» i SIF-forsvaret. Han måtte stå over med tre gule kort mot Førde sist (tap 2-3 borte), men han er klar igjen til søndagens viktige kamp mot Østsiden fra Fredrikstad. Som er Drillos moderklubb.

– Vi må slå Østsiden, dette er en sekspoengs-kamp for oss. Dessverre blir det uten Kenneth Diallo som har tre gule, men vi har gode erstattere. Ikke minst Kenneth Kjevik, som kom inn og scoret to mål mot Førde sist. Vi hadde fortjent poeng mot Førde, som er et topplag i divisjonen. Det viser at vi har nivået inne nå, og vi har blitt mye bedre på det meste i løpet av sesongen, tror Torvanger.

Moss i siget

SIF er foreløpig så vidt over nedrykksstreken, på bedre målforskjell enn Moss. Som imidlertid viser kanonform etter at Arne Erlandsen ble hentet inn som trener nylig.

– Moss har også fått inn noen nye spillere, så de blir skumle. Vi skal til Moss neste helg, og det blir nok en nøkkelkamp for oss. Vi har kun cupfinaler igjen å spille i høst, og vet at vi må ta godt med poeng, fastslår 23-åringen.

Som mener at SIF har fått dårlig betalt før i sesongen.

– Vi har fått dårlig uttelling, særlig på hjemmebane. Vi har slitt med å få ballen i mål, men også dette ser ut til å ha bedret seg i det siste. Så vi er optimister, og jeg håper og tror at vi berger plassen.

Torvanger og samboeren har kjøpt seg hus ved Brusdalsvannet, der han stortrives. Og til daglig er han lærer ved Blindheim ungdomsskole.

Men søndag går turen nok en gang til Siffen i ytre bydel, der Preben skal bidra til tre uhyre viktige hjemmepoeng.