Etter fem serierunder står Skarbøvik med fattige tre poeng. Det gjør at det nyopprykkede 2. divisjonslaget ligger under nedrykksstreken før ettermiddagens bortekamp mot Kvik Halden.

DIREKTE kl 16.30: Kvik Halden - Skarbøvik

TABELLEN: 2. divisjon - avd 1

– Det er grusomt irriterende! Helt forferdelig. Jeg hater å tape fotballkamper. Vi kunne valgt å grave oss ned, kjefta og smelt, men samtidig føler jeg at vi har muligheter til å forbedre oss og være med på dette nivået. Vi er såpass nærme og har såpass mye inne, sier SIF-treneren.

– Naturlig prosess

Hittil i år har Skarbøvik tapt med maksimalt to mål. Svein Slinning er klar på at han mener laget hans ikke har vært underlegne en eneste kamp hittil i år.

– Vi har skapt drøssevis av målsjanser, men ikke maktet å score. Samtidig har vi slurvet litt bakover, vært litt ukonsentrerte og blitt straffet knallhardt. Men det er jo sånn det er på dette nivået, sier Slinning.Egentlig ser han på det som en litt naturlig utvikling for årets SIF-spillere.– Denne stallen har ikke spilt mot dette nivået tilstrekkelig nok ganger. Foreløpig mangler vi nok det lille ekstra når det gjelder tempo og konsentrasjon. I mitt hode er dette en prosess som vi jobber med nå. Jeg vet at vi har nivået inne til å være der i to ganger 45 minutter, men vi må øve på det først, sier Slinning.

Frykter dunk og drus

Han er samtidig klar på at Skarbøvik ikke har altfor god tid på seg.

– Vi skal ikke tape altfor mange kampene til før vi står ved et krysningspunkt, advarer Slinning.– Hva tenker du på da?– Da må vi vurdere om vi skal stable åtte-ti mann bak ballen og dunke den framover. Men det har jeg helst ikke lyst til. Jeg er fryktelig glad i Ronny Deilas fotballfilosofi om at fotball skal spilles, sier Svein Slinning.Dagens motstander Kvik Halden har fått en brukbar start med ni av 15 mulige poeng, men Svein Slinning ser likevel poengmuligheter.SIF-treneren må for øvrig klare seg uten sentrale spillere som Didrik Fløtre, Johan Stormyr, Henrik Synnes og Preben Torvanger i ettermiddag.