– Jeg har fått seks brudd i tverrtagger (ryggen). Ikke optimalt med tanke på OL. Vi får se hvordan det går, men foreløpig klarer jeg verken å gå eller bevege meg noe særlig, skriver Bystrøm i en SMS til VG.

Tverrtagg er en utstikkende bentagg på hver side av en ryggvirvel, ifølge Store medisinske leksikon.

TV 2 og Landevei.no omtalte saken først.

– Dette var kjipe greier, sier fjorårets norgesmester til TV 2 fra sykesengen på Sørlandet sykehus der han må tilbringe natten.

Det var på våt og sleip asfalt under NM i Kristiansand at 29-åringen sklei ut av veien og krasjet i en stolpe.

UAE Team Emirates-rytteren var i utgangspunktet tatt ut til OL, men nå spørs det om han blir klar til lekene starter. Han sier at det vil ta fem til seks uker før han er frisk igjen.

Det vil i så fall bety at OL ryker for syklisten som tirsdag ble tatt ut i troppen til fellesstarten i Tokyo sammen med Tobias Foss, Markus Hoelgaard og Andreas Leknessund. Fellesstarten i lekene avholdes 24. juli.

Bystrøm selv mener at det er for tidlig å fastslå noe rundt OL foreløpig, og at alt avhenger av hvor fort kroppen kommer seg.

Alexander Kristoff – også han UAE-rytter – fikk også en tung dag på jobben. Veteranen måtte forlate rittet på den første av seks runder og fikk medisinsk tilsyn for en vond ankel.

NEDKJØLING: Alexander Kristoffs ankel mottar behandling etter at han var uheldig. Foto: Simon Zetlitz Nessler

– Det var noen som klarte å miste en flaske. Den sklir jo selvfølgelig inn i mitt forhjul. Jeg smeller ankelen rett inn i betongen. Jeg tror ikke den er brukket, men jeg klarte ikke å tråkke, sa Kristoff til VG og andre medier i Kristiansand.

PS! Tobias Foss tok sitt andre NM-gull på fire dager da han vant fellesstarten.