– Jeg så ikke den komme! 5. plass i hovedløpet gir bra med poeng. Endelig hadde vi stang-inn. Dennis kjørte med kniven melllom tennene. Han sa i morges at han ikke hadde noe å tape og bare skulle gi alt. Han var forberedt på at det ville bli trangt og at han måtte kjøre tvers over. Men de fem sekundene var helt greit. Dette var veldig bra inn mot neste løp i Barcelona, sier manager Harald Huysman til VG.

– Det var deilig å få en liten opptur, sier Hauger til Viaplay. Han ga «litt f...» og kjørte tøft ut fra start.

20-åringen fikk fem sekunders tidsstraff allerede i første sving i Formel 2-løpet, men en offensiv Hauger kjørte seg etter hvert sterkt opp. Frederik Vesti imponerte stort og vant løpet klart. Hauger var syv sekunder bak dansken.

– Min største drøm i Formel 2, sa Vesti etter seieren med Theo Pourchaire og Zane Maloney på de neste plassen.

Men oppturen til aurskogingen var også stor. Hauger står notert med bare en seier denne sesongen - sprintløpet i Melbourne for to måneder siden.

– Etter all motgangen i denne helgen, har Dennis gjort det bra i dette løpet, mener Viaplay-ekspert Henning Isdal.

Han fikk 10 poeng og kjørte seg opp til 5. plass sammenlagt. Vesti leder fem poeng foran Pourchaire. Hauger ligger hele 41 poeng bak.

– Endelig litt flyt og flaks etter en sesong som har vært preget av uflaks, sier kommentator Atle Gulbrandsen. Thomas Schie i Viaplay-studioet kaller det «maksimalt».

Lørdag ble Hauger nummer 16 i sprintløpet etter en svak kvalifisering fredag. Den ble regnet som en fiasko. Kvaliken ga 17. plass og en dårlig startposisjon på begge løpene i Monaco.

Gateløpet ble stoppet med rødt flagg etter 24 av de 42 rundene. Bilen til Jack Doohan kom i brann etter at frontvingen løsnet.

– Da var det bare å komme seg til mål uten å gjøre feil, sier Hauger.

Løpet ble forkortet på grunn av stansen for å spare tid foran Porsche- og Formel 1-løpet (start kl. 15.00) senere søndag.

Formel-sirkuset beveger seg nå videre til Spania. Kommende helg er det løp i Barcelona. Nordmannens bil fungerte ikke optimalt i det klassiske gateløpet rundt kasinoet i Monaco.

– Vi hadde ikke helt farten her, sier Dennis Hauger, som mandag og tirsdag skal til England og Nederland for å kjøre i simulator.