– Dennis klarer ikke svingen, fastslår Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

– Det var ikke dette vi ønsket å se i dag ...

– En førerfeil. Kanskje en kombinasjon av kalde dekk og feil spor, sier eksperten Henning Isdal.

– Det er veldig tungt akkurat nå, sier Formel 2-profilen selv.

– Jeg kunne kanskje ha tatt det litt roligere, men da sto jeg i fare for å miste en plassering inn mot neste sving - og jeg var innstilt på å bygge en luke til dem som var bak meg, ganske raskt, forteller Hauger.

– Det er kjipt. Jeg synes synd på ham. Dennis må bare slå tilbake søndag, sier manager Harald Huysman til VG og sikter til søndagens hovedløp – der Hauger har femte beste startspor.

Det var etter at sikkerhetsbilen kjørte inn på runde 18 av 21 at nordmannen krasjet inn i barrieren og var ute av løpet – som han hadde ledet så å si fra start.

– Han understyrte og klarte ikke å svinge rett og slett. Dekkene hadde antageligvis mistet for mye temperatur, sier Huysman til Viaplay.

Mange biler ble involvert i kollisjonen som kostet Hauger seieren. Aurskog-karen klatret ut av bilen, men kikket tilsynelatende på hånden sin på vei bort fra banen, uten at det er kjent om han har noen skade.

– Dette er tøft mentalt å få et sånt slag i ansiktet, men han må bare reise seg igjen, sier Huysman.

– Jeg synes fryktelig synd på ham. Han har det fryktelig vondt. Fysisk har han litt vondt i høyrehånden tror jeg, sier manageren.

Av de syv beste i VM før denne helgen, var det faktisk bare én som kom seg helskinnet i mål til VM-poeng: danske Frederik Vesti.

FORMEL 2-PROFIL: Dennis Hauger i Aserbajdsjan i helgen. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Hauger sto bare i sjette beste startspor, men hadde en glitrende start - samtidig som flere av de førerne foran ham fikk trøbbel. Derfor kom han i tet allerede på den første runden.

– Her får Dennis alt servert på sølvfat, sier Isdal på Viaplay-sendingen.

Victor Martins og Haugers teamkompis Jehan Daruvala ble liggende nærmest nordmannen, men de var ikke i nærheten av å kjøre forbi.

I de tekniske partiene var nordmannen raskest, og han holdt på imponerende vis avstanden til Martins.

Etter 15 av de 21 rundene måtte sikkerhetsbilen ut da Roy Nissany krasjet i veggen. Dermed ble det bare tre avsluttende runder, og Hauger krasjet altså ut.

Oliver Bearman vant løpet, og Haugers team i 2022, Prema, tok dobbeltseier etter Vesti ble nummer to. Nordmannen har i år skiftet til MP Motorsport. 2022 var ikke særlig vellykket med Prema-teamet. Dette er hans andre sesong i Formel 2, altså hakket under Formel 1.

Han kom på 10. plass totalt i 2022 – som nykommer. Nå skal han hevde seg i sitt andre år.

Sammenlagtleder før Aserbajdsjan-helgen, Ayumu Iwasa, fikk ingen VM-poeng i lørdagens sprintløp. Som Hauger er også han en del av Red Bull-akademiet.