Saken oppdateres!

Snøvær gjorde at det ble røffe forhold i unnarennet i søndagens mixed-lag kombinertrenn i Planica. I prøveomgangen falt Alessandro Pittin fra Italia. Da konkurransen begynte falt italieneren igjen.

– Jeg føler meg litt omtåket. Det begynner å bli bedre etter litt hvile. Det er ganske vanskelig, for det lugger ganske mye. Med lengre hopp er det vanskelig å lande. Er man for mye frempå er det vanskelig å holde seg på beina, sa Pittin til NRK etter hans andre fall.

Rett etter Pittin kom den erfarne hopperen Akito Watabe (34). Da han også falt ble det jurymøte. Juryen besluttet at kombinertrennet skulle restartes 12.00. Det ble senere flyttet til 12.30. Rennet startet igjen 12.42.

– Det føles ikke bra å hoppe igjen. La oss se hva legen sier, sa Pittin.

Det internasjonale skiforbundets sider (FIS) er Pittin nå fjernet fra Italias startliste. Aaron Kostner har tatt hans plass.

FALL: Akito Watabe falt også i søndagens kombinertrenn. Foto: JOE KLAMAR / AFP

– Watabe har satt telemarksnedslag hele livet, så når han faller er det alvorlig. Da skjønte dem at de måtte stoppe, sa sportssjef, Ivar Stuan, til VG.

Ida Marie Hagen (22) var den eneste norske som fikk hoppet. Hun hoppet 88,5 meter og holdt seg på beina. Noe av det takker hun lagkamerat Jarl Magnus Riiber for. På vei opp i heisen fikk hun et tegn.

– Jarl ga meg det tegnet her på vei opp, Hagen peker oppover med flat hånd til NRK.

– Jeg tolket det som at han mente at jeg måtte lande lenger tilbake på foten, la hun til.