Mandag ble en ny lokal sykkelsatsing lansert. Coop blir hovedsponsor for kvinnelaget som fram til nå har vært kjent som Team Hitec Products, og det skal framover hete Team Coop Hitec Products.

Det eksisterende herrelaget Team Coop kommer til å ha et tett samarbeid med kvinnelaget, noe som betyr at både kvinnelige og mannlige syklister kommer til å jobbe sammen.

– God mulighet

Mari Mohr og Pernille Feldmann er to av tre lokale kvinnelige ryttere som kommer til å sykle under et nytt lagnavn framover.

– Herresykling har vært mer populært, og vi skjønner at sponsorene kommer dit. Men kvinnesykling har blitt større de siste årene, og derfor er dette en god mulighet for oss. Vi trengte det, sier Feldmann.

Avtalen betyr at de kvinnelige og mannlige syklistene kommer til å tjene like mye.

De to tror det kan være nyttig med samarbeid på tvers av kjønn. Begge er innstilt på å satse for fullt videre, til tross for alle koronautfordringer.

– Det er ikke lett å sette seg mål nå. Det var en del planlagte ritt i vår, men mye er avlyst. Men vi ser fram til NM.

Første gang

– Vi har i lengre tid snakket med Coop, som ønsker å satse på kvinnesykling. Det har vært naturlig å henvende seg til Team Hitec, som er det kvinnelaget i landet med mest erfaring, forklarer lagsjef Håvard Tjørhom i Team Coop.

Begge lagene kjører ritt på kontinentalnivå, og det er første gang at både kvinnelige og mannlige utøvere samles i en satsing på dette nivået i Norge, ifølge Tjørhom. Hitec-kvinnene kjører også ritt i den øverste ligaen, World Tour.

– De har gjort nyttige erfaringer som herrelaget kan dra nytte av, sier Tjørhom.

– Hva er det sportslige målet for denne satsingen?

– Jeg tror at begge lag har ting vi kan lære av hverandre. Med herrene i Coop har vi hatt en sentralisering, og har samlet flere ryttere for å skape et treningsmiljø her i regionen. Med kvinnerytterne med kan vi skape et større miljø. Det er viktig både med tanke på utøvere og støtteapparat.

Mari Mohr (fra høyre) og Pernille Feldmann fra Hitec skal nå samarbeide med guttene i Coop: Tord Gudmestad (ved siden av Feldmann), Eirik Lunder, Fredrik Dversnes og Anders Oddli. Foto: Jan Inge Haga

Tilhold på Sola

Tjørhom sier at utøverne fra de to lagene vil ha base i velodromen som skal åpne på Sola.

– Vi er veldig glade for å ha fått en solid partner som Coop med oss på laget. Sykkellaget Team Coop har vist en kontinuitet og entusiasme for sykkelsporten over mangfoldige år som er beundringsverdig. Coop tenker langsiktig og stort, og sammen kan vi bygge en sterk konstellasjon. Vi skal fortsatt være plattformen for de beste norske kvinnelige syklistene, kombinert med internasjonale stjerner, sier Karl Lima, Team Manager i Team Hitec Products.

Kommende rittkalender for Team Coop Hitec Products:

Driedaagse De Panne, 25. mars.

Gent Wevelgem, 28. mars.

Dwars Door Vlaanderen, 31. mars.

Ronde van Vlaanderen, 04. april.