– Det var kjempemoro å klare opprykket i fjor, men vi har ikke gjort noe annerledes i oppkjøringen til denne sesongen i forhold til det vi har gjort de siste åra. Vi skal fortsette å utvikle individene, og da vil også resultatene automatisk komme, tror Ulvestad.

Han er inne i sin fjerde sesong som Herd-trener, og pilen har pekt rett oppover hele vegen under Ulvestads ledelse.

Følg kampen AaFK2 - Herd

Usikker

– Overlever dere denne første sesongen?

– Det vet vi ikke, for vi har ingen referanser fra denne divisjonen fra tidligere. Men jeg skal love at vi skal spille vårt eget spill uansett hvem vi møter. Og jeg tror at det er godt nok til å vinne en del kamper også i år, sier Herd-treneren.

Som hater alt som har med «gampe-trening» å gjøre, også om vinteren.

– Alt vi gjør på trening er med ball. Og det er lystbetont, spillerne må føle at det er moro å være på trening. Og med høy intensitet på øktene får spillerne inn nok løpskapasitet. Det er som regel motstanderne som begynner å bli slitne når de møter oss, for vi er blitt ganske flinke til å holde ballen i laget når vi først får tak i den, fastslår han.

Les mer fotball på Smp.no

Læring

Han har en læresetning i sin trenergjerning (en av flere) som heter: «Å lære er å oppdage».

– Med det mener jeg at spillerne selv må finne ut hva som trengs for å lykkes. Jeg kan ikke true noen til å bli god, men jeg kan legge til rette for at læring kan skje. Vi har 15-16 spillere som møter opp klokka 06.30 om morgenen, flere ganger i uka, til morgentrening i storhallen, og det tyder på at mange av våre spillere har den rette motivasjonen.

Foran årets sesong har Herd mistet Ulvestads sønn Pål Erik til Molde, mens en annen sønn, Dan Peter, har returnert fra AaFK. Og pappa Rune har nåbestemt at den tidligere midtstopper Dan Peter skal bli sentral midtbanespiller, for å fylle hullet etter Pål Erik der.

Følg kampen AaFK2 - Herd

Blir savnet

– Vi vil savne Pål Erik, både defensivt og offensivt. Men Dan Peter er en bra erstatter, selv om han er en annen spillertype. Ellers har vi beholdt hele gjengen fra i fjor, og fått inn en del nye og spennende karer. Jeg tror vi blir bra, men selvsagt er jeg spent og litt usikker før det hele starter.

Herd starter med bortekamp på CLS mot AaFK 2 mandag, og der får ikke Karl Oskar Fjørtoft spille for Herd. Karl Oskar er talentutvikler i AaFK, og føler det vil bli helt feil for ham selv å spille mot de han til daglig trener i AaFK.

– Jeg aksepterer den - så vidt. Men veldig synd for oss at vi ikke kan benytte Karl Oskar, som har en uvurderlig rutine som våre mange unggutter nyter godt av, sier Rune Ulvestad.

Les mer fotball på Smp.no

Treningene skal gjennomføres, uansett vær og vind. Her Herd-trener Rune Ulvestad i «vinterhabitt».