– Dette tar mye tid, men planen er å være i USA i fire år. Og så langt trives jeg veldig godt.

Sier Daniel Øverås. Han har alltid vært et idrettstalent; først i fotball og alpint. Så tok interessen for golf helt over, og 19-åringen fra Ålesund regnes som en av Norges fremste talent på golfbanen.

I fjor ble han tilbudt et såkalt scholarchip ved Coastal Carolina University i byen Conway. Det vil si at Daniel sammen med sju andre unge golfspillere får lagt forholdene best mulig til rett for å satse maksimalt på idrett i spann med studier.

– Jeg skal ta en bachelor i business når jeg er ferdig om knappe fire år. Dagene er tettpakket, sier unge Øverås. Som i Norge spiller for moderklubben Ålesund Golfklubb.

Tettpakket program

– I grove trekk, hvordan fortoner en dag seg for din del i Sør-Carolina?

– Jeg står opp cirka klokka 05.30 og begynner med fysisk trening en time senere etter intakt av frokost. Treninga varer rundt en time. Så er det å begi seg til skolebenken og der er det forelesninger fra klokka 08.00 til 11.00. Så er det å komme seg til golfbanen der treninga tar til rundt klokka 13.30. Vi er på banen i rundt fire timer og er ferdig om lag kl. 18.00. Da er det transport tilbake til skolen og egne studier fra 20.00 og til om lag kl. 23.00. Da er det å finne senga. Dette er ikke akkurat noe ferieliv og det krever disiplin og karakter å stå ut løpet, sier Daniel om en typisk hverdag med studier og golfspill.

- Blir kjapt moden

– Vi er åtte spillere som har scholarchip innen golf, fire fra USA, to fra Mexico, en svenske og jeg fra Norge, sier Daniel.

Han er en dedikert utøver som også ser på oppholdet i USA som viktig egenutvikling.

– Du blir kjapt moden når du må klare det meste på egen hånd. Jeg synes det så langt har vært en vanvittig flott opplevelse, sier Øverås.

Som studerer ved et universitet som har rundt 11.500 elever, om lag 750–800 av disse er idrettsstudenter. De største idrettene er basketball, baseball og amerikansk fotball.

Først i mai kommer Daniel hjem til Norge.

– Da blir jeg hjemme i rundt tre måneder for å spille blant annet lag-NM for ÅGK, sier unggutten.