– Å holde seg i divisjonen blir det viktigste for vårt toerlag ettersom spill i 2. divisjon er det høyeste nivå et slik lag kan operere. Dessuten blir dette en arena der vi skal utvikle våre unge spillere, at de kan komme på et høyere nivå i sitt spill, sier Sture Fladmark.

Han er innlemmet i AaFKs trenerteam og har ansvaret for nettopp de unge og lovende som banker på en plass i A-stallen.

– Vi diskuterer i klubben om vi neste år skal opprette en skal utviklingsstall. Men i år har vi ikke definert en egen stall for AaFK 2. Tyngden av spillere vil være unge lovende som skal utvikle seg til å være aktuelle for vårt A-lag. Dessuten vil vi kunne bruke spillere som ikke får så mye spilletid i eliteserien, innenfor de restriksjoner som er gitt, ser Fladmark. De reglene tilsier at bare tre spillere kan være over 21 år.

Det er også avhengig av hvem Kjetil Rekdal gir klarsignal for spilletid i etterkant av A-lagets kamp i eliteserien. For AaFK 2 spiller stort sett på mandager.

Som i den første seriekampen mot nabo Herd 2 kommende mandag. Der slipper nok svensken Jonas Sandquist til mellom stengene for at han skal få kamptrening. I hvert fall om Sten Grytebust fullfører søndagens oppgjør mot FK Haugesund.

– Du har treningsdisiplinerte spillere i juniorstallen?

– Ja, de trener tre morgenøkter og fem ettermiddagsøkter, en gjeng som veldig motiverte, sier Fladmark.

Han har Rune Sunde som assistenttrener. Sistnevnte skal lede AaFKs juniorkamper, Fladmark toerlagets.