– Det er offside! Jeg er ikke sjokkert, men det er ikke en god dommeravgjørelse. Han beklager seg etterpå, men hjelper jo oss veldig lite, sier Ruben Yttergård Jensen til pressen etter kampen.

– Ser du det med en gang?

– Nei, da står jeg midt inni klynga der, men jeg ser det på reprisen. Den er enkel å se, og dommerteamet beklaget jo, hevder Tromsø-kapteinen.

Episoden han snakker om skjedde i det 82. minutt. Da steg Strandberg til værs på en corner fra Vegar Eggen Hedenstad og headet mot målet. Tromsø-keeper Jakob Haugaard klarte ikke å holde ballen ute, men var dekket av Leonard Zuta som var i offside.

– Vi har TV på benken og ser at det er klar offside. Det er dessverre ikke vi som dømmer, men vi må bli så gode at vi slipper å stå og krangle om ting som dette, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til VG.

– Vi gjør feil, og dommerne gjør feil, det er sånn det er. Men jeg blir veldig forstyrret av Zuta som står foran meg og det er helt avgjørende. Det er jo ikke et fantastisk hodestøt, og det er ganske enkelt å ta den ballen dersom jeg ikke blir hindret sier TIL-keeper Jakob Haugaard til VG.

Scoringen ble uansett godkjent av hoveddommer Christian Moen og Strandberg kunne juble foran fansen. «I dag avgjør vi kampen. Det skal ikke skje», sier Moen til Discovery.

– Jeg har ikke sett det. Men det var en klar hands på (Christophe) Psyché også, så dette er noe som jevner seg ut utover i sesongen, sier Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

LYKKELIG GJENSYN: Stefan Strandberg ble like godt matchvinner i Vålerenga-comebacket. Her gratuleres han av Osame Sahraoui. Foto: Annika Byrde / NTB

– Hjelpe og trøste for en dommerfeil, off off off. Det der er altfor dårlig av dommerteamet. Synd for Tromsø å få den der mot i en kamp de har vært så gode i, oppsummerte Christian Gauseth i Fotball Direkte på Discovery.

– Stefan er klasse!

Strandbergs forrige Vålerenga-kamp var 27. november 2011, altså for 3920 dager siden. Gjensynet ble lykkelig.

Midtstopperen har stort sett bare spilt landskamper de siste månedene, men viste at han kommer til å bli en viktig mann for Vålerenga fremover. Med unntak av et par feilpasninger gjorde han det meste riktig i en sjansefattig kamp som vippet i vertenes favør.

Sist Strandberg scoret i Eliteserien var i april 2014 for Rosenborg. Nå har han signert en kontrakt med Vålerenga ut 2024-sesongen.

– Stefan var klasse! Du ser at han er den hærføreren vi trenger. Vi har så mange talenter nå, det yngste laget i Eliteserien i fjor. Skal vi få utviklet disse fremover, og være i toppen, må vi ha slike ledertyper, roser Fagermo.

Etter kampen gikk 32 år gamle Strandberg rett på behandlingsbenken. Kroppen var mørbanket etter de første 90 minuttene i klubbfotballen siden han spilte for Salernitana mot Lazio i november i fjor.