Klæbo har nå vunnet 17 av 27 individuelle renn denne sesongen. Det er rekord på herresiden. Skulle han vinne de tre resterende rennene av sesongen, vil han tangere Therese Johaugs rekord på 20 seirer.

Ifølge Valnes, som ble nummer to foran Federico Pellegrino, er det hans første pallplass på en skøytesprint siden desember 2019. Han sto med 11. plass, 24. plass og 4. plass fra henholdsvis Beitostølen, Livigno og Toblach før dagens annenplass.

– Det er fantastisk. Jeg føler jeg har hatt mange sterke skøytesprinter og vært i mange finaler, men Johannes, Pellegrino, franskmenn og andre nordmenn har bestandig plaget meg. Nå fikk jeg fri bane, det var bare å «gønne» på i ryggen til Johannes, sier Valnes til Viaplay.

Det svenske hjemmehåpet Edvin Anger var raskest i prologen, 85 hundredeler foran Klæbo. Sprinten skulle imidlertid bli en skuffelse med svenske øyne. Anger og Calle Halfvarsson ble nemlig nummer tre og fire i semifinaleheatet som Klæbo vant. Tiden ble svak ettersom de stanset i toppen av en bakke fordi ingen ønsket å dra foran. Det ledet til at Håkon Asdøl fikk en plass i sprintfinalen i stedet for Anger på grunn av ett hundredels margin.

– Jeg synes Falun kanskje er en av de verste løypene. Det er så mange taktiske momenter. Du ser det på toppen der da det stoppet i semifinalen. Det gjør at Anger og Calle ryker i dag. Det samme skjer i finalen, da var det helt ekstremt, sier Klæbo til Viaplay.

Det gjenstår tre renn av sesongen. Først skal det gås sprint i Tallinn på tirsdag. Deretter venter det to nye renn i Lahti neste helg.