I denne videoen, som vi har valgt å kalle «Kom igjen da, så går vi!», tar vi dere med på en fantastisk tur.

Vi ble med Kolbjørn Ove Stølen, som er hjernen og hjertet bak Midsundtrappene. 3250 trappetrinn tar deg nå til toppen av Rørsethornet (659 m.o.h), noe som trolig er verdens lengste fjelltrapp. Vi ble vitne til et imponerende byggverk og en utsikt som kan ta pusten fra de fleste.

Selv om Midsundtrappene ligger i Romsdal og er i ytterkant at Sunnmørspostens dekningsområde, syntes vi prosjektet var så spennende og spektakulært, at vi måtte ta turen. I tillegg ser man store deler av Sunnmøre fra toppen.

Nå kan du som seer være med på tur, trinn for trinn. Ved hjelp av enkle kameraløsninger, hvor et stabilisert kamera flyter opp trappene, og en drone som på en unik måte viser fram den majestetiske naturen fra luften.

Ideen om turen kom fra Sunnmørspostens videojournalist Jan Erik Finsæther, som i mange år har jobbet med NRKs «Minutt for minutt»-sendinger, 71 grader Nord og som ved flere anledninger har vært med Lars Monsen på tur.

Under kan du se turen i sin helhet, du kan også lese mer om Mr. Midsundtrappene, Kolbjørn Stølen, og om hvordan vi lagde videoen.