– Vurderingen der og da er at jeg er langt bak ham før situasjonen og ikke ville fått tak i den ballen. Det føltes naturlig ut, sier Finne til VG etter 0–2-tapet for Odd i andre serierunde.

– Det er sikkert noen som liker det veldig godt og sikkert noen som mener man burde utnyttet det, fortsetter Finne.

Situasjonen oppsto på stillingen 0–0. Sondre Solholm Johansen var tilsynelatende på vei først til å nå en ball i bakrommet før han pådro seg en strekkskade og Finne plutselig havnet først. I stedet for å angripe mot mål, stoppet Brann-spilleren opp.

– Er vi skulder mot skulder ville det vært vanskeligere for meg å oppfatte, men jeg er bak ham i situasjonen og det føltes naturlig. Jeg står inne for det, sier Finne.

Hva synes du om Finnes valg?

I etterkant har mange applaudert valget.

– En uforbeholden hyllest til Bård Finne, det er fairplay på øverste hylle. Forbilledlig for alle som spiller fotball i hele Norge, sier Odd-trener Pål Arne «Paco» Johansen.

Brann-trener Eirik Horneland støtter sin elev og mener han viser gode verdier.

– Ja, den avgjørelsen tar han i høy puls. Han er en som har lyst på mål, men han viser høy grad av fairplay, sier Horneland.

– Jeg applauderer gesten. Nå var det vel en forsvarer som kom på innsiden, så det er ikke sikkert det var helt kjørt. Men det var fin sportsånd, sa landslagssjef Ståle Solbakken til TV 2.

STOR OPPMERKSOMHET: På Bård Finnes valg om å ikke angripe målet da en Odd-spiller skadet seg. Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

På TV 2 trakk Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen langt mer på spørsmål om situasjonen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er fairplay av Bård, det skal han ha skryt for. Stor sportsånd. Så vet jeg ikke hva jeg hadde gjort selv, sier Heltne Nilsen.

Tidligere landslagskeeper Erik Thorstvedt tror Brann vil vinne på valget til Finne på lang sikt. Men selv synes han situasjonen er vanskelig.

– Det er en situasjon hvor man kan hylle ham for det han gjør, men vi kunne ikke klandret ham om han gjorde det motsatte, sier Thorstvedt som TV 2-ekspert og fortsetter:

– Jeg tenker bare på hvordan jeg var som spiller, jeg var villig til å gjøre hva som helst for å unngå baklengs.

Kollega Jesper Mathisen kaller det «fantastisk gjort» av Finne, men er usikker på hva han selv ville gjort.

– Jeg vet da pokker, sier Mathisen.

I sin spillerbørs gir Bergensavisen karakteren 4 av 10 til Finne med denne begrunnelsen:

«Hvordan gir man poeng til en Bård Finne som ikke scorer? Pluss for fairplay, men minus for å ofre en målsjanse».

Bergens Tidende er klokkeklar i sin børsvurdering av Finne, som holdt til karakteren 5.

«Praktfull fair play-gest i 1. omgang!»