Filip Fjeld Andersen testet positivt for covid-19 og ble derfor sendt hjem til Norge tirsdag kveld, skriver det norske skiskytterlandslaget i en pressemelding.

Fjeld Andersen hadde muligheten til å få gå alle individuelle VM-øvelser, men feilet på de siste konkurransene i generalprøven i Anterselva. Dermed falt han til en 18. plass i verdenscupen sammenlagt. En 15. plass ville gitt han en plass i startfeltet i Oberhof.

De norske gullvinnerne virket imidlertid ikke for påvirket av det hele. Under en liten feiring onsdag kveld delte de ut kake til pressekorpset, og Sturla Holm Lægreid forklarte at han stolte på rutinene til landslaget.

Blir de smittet av coronaviruset, må de ikke nødvendigvis reise hjem – det var kun et tiltak for å være på den sikre siden når det gjelder Fjeld Andersen.

Landslagssjef Botnan sier følgende om smitten i den norske leiren til VG:

– Filip har holdt seg til smittevernrutinene og ikke vært hos fysioen den ene dagen han var her, så sjansen for at han har smittet andre er relativt liten. Alle som er her tok en test i går og tok en test i dag, og samtlige resultater har vært negative.

– Alle våre løpere har hatt enerom. I tillegg har vi et nokså strengt smittevern i form av bruk av munnbind i bil, munnbind i spisesalen og munnbind når vi er tettere enn én meters avstand. Vi bruker også Antibac.

IKKE REDDE: Det var ikke mye frykt å spore da de norske løperne feiret VM-gullet onsdag kveld. Foto: Javad Parsa / NTB

– Det er ikke så mye frykt å spore i troppen med andre ord?

– Nei, det er det ikke. Vi har de reglene vi har, så vi er nokså rolige med tanke på dette.

Det norske skiskytterlandslaget vil ikke ha strengere tiltak etter Fjeld Andersens smitte.

Tidligere onsdag sørget Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Sturla Holm Lægreid og Johannes Thingnes Bø for en perfekt start på VM i Oberhof, da den norske kvartetten gikk inn til gull på mixed stafett.

For svenskene gikk det verre. Sebastian Samuelsson var sønderknust da han pådro seg tre strafferunder på siste etappe. Etterpå konkluderte han med at løse skruer på geværet var årsaken.