Rundt to milliarder kroner sto på spill da den siste Premier League-plassen for 2022/23 skulle avgjøres på Wembley. Så mye er det verdt å rykke opp fra Championship.

– Jeg har fortsatt sterke følelser for Forest, medgir mossingen.

– Derfor ble det veldig spennende, egentlig litt for spennende. Men det endte bra til slutt. Hjertet banker fortsatt for Forest.

Levi Colwill var uheldig for Huddersfield da han laget selvmål like før pause. Den scoringen ble avgjørende.

– Det er 23 år siden sist Forest var oppe, så det var på tide, sier Aas.

– Nå er jeg spent på hvordan de kan klare seg. De har gjort det bra mot Premier League-lag i cupkamper denne sesongen – slått ut både Arsenal og Leicester og gjorde en god kvartfinale mot Liverpool. Men de trenger forsterkninger.

– Nå får de mye penger, og jeg håper de klarer å kjøpe de rette spillerne, sier Einar Jan Aas, som selv jobbet i bank inntil han ble pensjonist for ett år siden.

Rune Haug, spesialrådgiver i NRK, hadde også en nervefylt kveld foran skjermen.

– Dette er en stor dag. Gåsehud, fastslår mannen bak Norges mest kjente reportasje om Nottingham Forest – «Forest og I».

Der forteller Haug om hvordan han og kameratene i Opdølhaugen Borettslag utenfor Molde ble supportere i 1980 og deres kjærlighet til Nottingham Forest.

Her kan du se den:

– Akkurat nå får melding fra en som bodde i borettslaget den gang – og som jeg ikke har hatt kontakt med siden, forteller Rune Haug.

– Jeg laget den i 2003, som pauseinnslag i en Championship-kamp. Den hadde nok blitt glemt om den ikke hadde blitt legendarisk gjennom Sport Jukeboks.

Playoff-finalen har i en årrekke vært omtalt som verdens mest lukrative enkeltkamp. Denne gang sto det altså mellom to gamle hederskronede klubber, Huddersfield og Nottingham Forest.

– Det var noen kontroversielle avgjørelser som gikk i Forests favør etter VAR-avgjørelser, innrømmer Rune Haug.

LEGENDEN: Nottingham Forest hadde sin storhetstid med Brian Clough som manager. Derfor hadde fansen skjerf med Clough også i søndagens opprykkskamp. Foto: Steven Paston / Pa Photos

Ikke minst var det mange Huddersfield-supportere som følte seg snytt da deres Harry Toffolo gikk i bakken mot slutten. Dommer John Moss mente det ikke var straffe, det samme mente VAR.

Einar Jan Aas var den første norske spiller i engelsk toppfotball da han ble hentet av Nottingham Forest våren 1981. Også Lars Bohinen, Alfie Haaland, Kjetil Osvold, Ståle Stensaas og Jon Olav Hjelde har spilt for «skogvokterne».

– Det begynner å bli noen år siden sist jeg var i Nottingham, men jeg håper vi får til en tur neste sesong, sier Einar Jan Aas, halvveis henvendt til VG, halvveis til kona.

PS: Klubben fra Sherwoodskogen hadde sin storhetstid under den legendariske manageren Brian Clough. De rykket opp i 1977, vant ligagullet allerede året etter (det eneste i klubbens historie), og vant datidens Champions League i både 1979 og 1980.