– Jeg har fortsatt problemer med å bevege meg. Motoriken er ikke som før jeg ble syk og jeg har problemer med appetitten. Jeg har gått ned 15 kilo, skriver Sjöberg på Instagram.

Han er utskrevet fra sykehuset etter å ha vært innlagt med dobbeltsidig lungebetennelse og blodforgiftning i flere uker. 56-åringen takker personalet på Sahlgrenska Universitetssykehus i Gøteborg for hjelpen.

Men formen er fortsatt ikke på topp. Sjöberg har vondt i knær og rygg. Også sinnet går opp og ned.

Sjöberg skriver at hukommelsen går frem og tilbake, og at det er vanskelig å skille mellom noe han har drømt eller faktisk skjedd.

– Det er lett å falle ned i tankebaner som absolutt ikke hjelper for å hente seg, skriver Sjöberg.

Han skriver at han skal bruke tid på å hente seg inn og lytte til kroppen.

56-årige Sjöberg er en av Sveriges mest kjente idrettsprofiler. Han hoppet i 1987 2,42 meter og er den eneste høydehopperen som har tatt medalje i tre OL – to sølv og en bronse. Sjöberg tok gull under VM i Roma i sitt aller beste år, 1987.

Etter friidrettskarrieren har Sjöberg blant annet vært aktuell med boken «Det du inte såg» hvor han blant annet forteller om hvordan treneren systematisk utsatte ham for seksuelle overgrep i oppveksten. Patrik Sjöberg har de siste årene holdt foredrag om emnet.