– Uten plastbakker er jeg rimelig sikker på at hoppsporten hadde ligget død i kretsen. Derfor er det kjempepositivt det som nå skjer i Spjelkavik, sier daglig leder Stig Aambø i Møre og Romsdal Skikrets.

For kommende tirsdag er det nemlig klart for et historisk spadestikk. Da begynner anleggsarbeidet og bygginga av tre hoppbakker i Ålesund kommune, nærmere bestemt med Spjelkavik Idrettslag som utbygger.

– I Molde ble det bygget to plastbakker i Mølleråsen for noen år sider. Og der har interessen skutt i været. Faktisk har Molde og Batnfjord noen av de største miljø i Norge blant de yngste utøverne innen hopp og kombinert, legger Aambø til.

Geir Eide er en av pådriverne for anlegget i Spjelkavik som skal stå ferdig til bruk om knapt ett år; 30. juni 2015 skal den offisielle åpninga av anlegget finne sted.

Tre bakker

– Vi skal bygge tre bakker med kritisk punkt på 10, 20 og 40 meter, forteller Eide. Som er prosjektleder og har ivret lenge for at hoppsporten skal få helårsanlegg på Sunnmøre.

At bakkene kommer i Ålesund kommer av at nedslagsfeltet for rekruttering er stor her siden rundt 70.000 mennesker bor i en avstand på rundt 30 minutter fra Spjelkavik.

– Hva blir prislappen?

– Totalt snakker vi om 12-13 millioner kroner. Vi venter å få rundt fem millioner kroner i tippemidler, mens sponsorer så langt har garantert for omlag tre millioner kroner, forteller Eide videre.

I tillegg kommer også en betydelig dugnadsinnsats.

– Spjelkavik IL brekker ikke ryggen økonomisk på dette anlegget?

– Nei, overhode ikke. Vi har mulighet for å ta opp et lån på 1,2 millioner kroner, men vi håper faktisk å slippe det, sier Geir Eide.

Cup på Nordvestlandet

– Om få år kan dere arrangere en hoppcup på sommerstid i Stryn (to plastbakker i Bjørkelibakkene), Spjelkavik og Molde?

– Ja, det er en god idé, sier Geir Eide, en av mange hoppentusiaster på Sunnmøre som regner med en tidsepoke når bakkene i Spjelkavik er hoppklare i juni neste år.

<strong>prosjektleder:</strong> Geir Eide ivrer for hoppsporten.