Dermed ser Fortuna ut til å være kvitt ”hjemmebane-spøkelse” som hjemsøkte klubben i starten av sesongen og gjorde at laget vant alt borte, men tapte hjemme, dette var Fortunas tredje hjemmeseier for sesongen. Men først ble hjemmelaget tatt skikkelig på senga av et aggressivt Orkla-lag. Som scoret etter bare seks minutter.

- Orkla sto høyere enn vi hadde ventet og vi var ikke helt på nett. Etter hvert spilte vi oss i kampen, skapte en del sjanser og vant fortjent, til slutt, sa trener Karl Oskar Fjørtoft etter kampen.

Orkla, som står i fare for å rykke ned, klarte ikke å holde oppe aggressiviteten i hele 1.omgang. Og da benyttet Fortuna sjansen – nådeløst. Og snudde kampen i løpet av tre minutter like før pause. Først Fride Tessem Mørkeset som styrte inn 1-1. Før Andrea Berild gjorde alt selv, satte på turboen mot midtstopperen, gled opp på siden og skjøt, via midtstopperen og i fin bue over keeper og i mål.

Etter pause ble det fort klart at Orkla var ferdig for dagen og Fortuna fikk større rom å boltre seg i og da kom også den tredje scoringen. Fortuna-spiss Helene Sandø fikk ta ned ballen på låret, og skjøt hardt, rett på keeper. Returen tok Iselin Kvamme Vestnes seg av, og gjorde enkelt 3-1 på sin 18-årsdag. Der og da var det hele over og resten ble en kjedelig affære. Men det viktigste for Fortuna var at de fikk poengene.

- Vi tok oss sjøl i nakken og kom bedre med i kampen og snudde kampen. I andre omgang var ikke Orkla med i det hele tatt, oppsummerte Fortunas midtbanespiller Grete Rise.

Fortuna har i realiteten ingen sjanse til å rykke opp i år. Etter seieren i går ligger laget på tredjeplass på tabellen. Vålerenga ligger og lurer på fjerdeplass, tre poeng bak. De to lagene møtes i Oslo i serieinnspurten i 1.divisjon.

- Vi går for tredjeplassen, slår Grete Rise fast.

SLIK VAR: Fortuna - Orkla 3-1