Om knappe to uker er han eneste nordmann som kan krysse av for et halvt tusen løpte maraton. Det er 2109,5 mil. Sånn grovt regnet Norge på langs ni ganger.

Den norske rekorden skal han sette på hjemmebane, i maratonet han selv er grunnlegger av; Hornindalsvatnet maraton.

- Denne lørdagen blir en stor merkedag for arrangementet og bygda Hornindal, skriver Irene Lødemel i ei pressemelding for Hornindalsvatnet maraton.

Ny løype

De fleste husker ekstremværet "Dagmar" 26. desember 2011. Da ble vegen til den lille bygda Otterdal i Hornindal fullstendig vasket bort. Etter 700 dager uten vei er den nå bygd opp igjen med fast dekke og autovern.

Det er i hovedsak her den nye traseen for maratonet, som ble tatt i bruk for første gang i fjor, ligger.

- Den nye løypa ble godt motatt av løpere og publikum i fjor. Både maraton, halvmaraton og 10 kilometer vil gå her i år, sier Lødemel.

Dette er den andre store styrkeprøven i juli i Hornindal. Ultraløpet Hornindal rundt ble arrangert første helga i juli.

Feirer Haugen

- Vi ønsker å markere Inge Asbjørn sin rekord i antall maratonløp. Så vi oppfordrer alle til å delta i løpet, enten som tilskuer eller springe en av distansene. Vi vil gjøre dagen til en festdag og ber om at alle som møter opp tar med flagg og står langs løypa for å heie frem Inge og de andre løperene, sier Lødemel.

Om kvelden vil Hornindal IL, som Haugen representerer, og Hornindal kommune gjøre stas på maratonkongen sin med bankettmiddag.

Trofaste

Løpet arrangeres i år for 23. gang.

Et knippe over gjenomsnittet løpsinteresserte karer og ei dame har deltatt alle årene. I tillegg til Haugen selv er det:

Olav Rune Seljeset (Hornindal IL)

Helge Hafsås (Olden IL)

Nils Jakob Haugen (Hornindal IL)

Anne Raftevold (Hornindal IL)

Det er kun Haugen som har deltatt på full maratondistanse (42,2 km) hvert år. De andre har enten løpt 10 km eller halvmaraton (21,1 km) noen av årene.