Turneringens toppsjef, generalsekretær Pål Trælvik, sier til Aftenposten at han ville vært flau om hans egne barn oppførte seg slik enkelte gjør på Norway Cup.

Tidligere denne uken opplevde noen av jentene i tidlig tenåringsalder på laget Aksla/Guard fra Ålesund det som foreldrene beskriver som «ubehagelig og nærgående» oppførsel fra et annet guttelag på området.

– Dette var en episode som vi voksne ikke fikk med oss, men politiet var nærmest på stedet, og håndterte dette på en fin måte. Vi vet egentlig ikke så mye mer enn at dette har vært litt ubehagelig for de jentene som ble utsatt for det, sier lagleder Line Volstad Melbye til Sunnmørsposten.

Melby sier at de først og fremst ønsker å rette fokus mot at slike episoder kan forekomme.

– Det er veldig tett med folk både i matsalen, på stands og i kollektivtransporten. Vær oppmerksom, sier Melby.

Jentene fra Aksla/Guard har taklet hendelsen godt.

– Vi er ferdig med dt og også dessverre ferdig i Norway Cup siden vi røk ut mot et mye bedre lag i ettermiddag, sier Melby.

Pressesjef Unni Grøndal i Oslo-politiet, sier til Aftenposten at de ikke har fått inn anmeldelser for seksuallovbrudd, men har fått noen henvendelser om ubehagelige opplevelser i forbindelse med Norway Cup.

– Når det har vært mange personer til stede, har det vært tafsing og berøring utenfor klærne. Vi synes det er bra at det blir meldt ifra til oss om slike hendelser, sier Grøndal.