– Selvfølgelig var det vanskelig. Vi satt bare på supersoft etter krasjen og prøvde hvordan de holdt seg. De dekkene var helt ferdige på slutten, sier Dennis Hauger til Viaplay.

– I morgen må jeg bare gjøre det beste ut av det og utnytte pitstoppene så bra som mulig, sier han om søndagens hovedløp.

– Jeg må bare komme meg gjennom dette og se fram mot Barcelona.

Om fredagens skuffende kvalifisering sier Norges Formel-håp:

– Jeg så ikke den komme. Jeg vet at kunne gjort det mye bedre jobb. Men det er kjipt uansett.

Forrige sesong startet Dennis Hauger fra andre startposisjon og vant sprintløpet i Monaco. I årets utgave må han se seg selv i den helt andre enden.

Etter 30 runder endte 20-åringen på 16. plass – et resultat av fredagens kvalifisering. Det ble en kjempenedtur for Hauger, som bare klarte 17. plass.

Det gjorde Aurskog-gutten sjanseløs i lørdagens sprintløp. Gateløpet i Monaco er blant de trangeste på kalenderen, og forbikjøringer er nærmest umulig.

– Det er som det er her. 17. startspor i dag blir ekstremt vanskelig. Det kommer til å bli et tog, sa pappa Tom Erik Hauger til Viaplay før løpet.

– Klarer han fem plasser så er han heldig, men da er man fortsatt utenfor poengplass, så det er ikke noe å satse bilen på. For her skjer det veldig mye når man skal kjøre forbi, sa han.

Det fikk pappa Hauger rett i. Det gikk nemlig galt allerede på den første runden – men det var ikke sønnens skyld.

Nok en gang stakk Clement Novalak kjepper i hjulene for Hauger. Franskmannen kjørte på Kush Maini som spant rundt. Det gjorde at de fire bilene bak måtte stoppe helt opp, inkludert Hauger, og havnet langt bak feltet.

Sikkerhetsbilen måtte inn:

– Det er en kjempefordel for Dennis, da har han muligheten til å ta igjen feltet, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Men etter å ha vært inne til pit for å bytte en skadet frontvinge, ble luken opp til feltet for stor, og idet sikkerhetsbilen kjørte ut igjen lå Hauger omtrent en halv runde bak på 19. plass.

Med åtte runder igjen fikk nordmannen imidlertid en mulighet til å klatre et par plasser. Sikkerhetsbilen måtte igjen ut etter et nytt uhell, men Hauger ble værende bakerst.

22 førere startet sprintløpet. Av de 17 bilene som fullførte endte Hauger helt sist, men med en tidsstraff til Novalak etter uhellet på første runde klatret Hauger én plass opp til 16.

Red Bull-junior Ayumu Iwasa tok seieren, mens Haugers teamkollega Jehan Daruvala tok annenplass.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2023-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!).