Det bekrefter Frida Karlsson til Expressen.

– Vi har gjort det slutt, men vi er fortsatt veldig gode venner, sier Karlsson til den svenske avisen.

Frida Karlsson og William Poromaa har vært Ski-Sveriges mest profilerte par, og etter ski-VM i 2019 kjøpte ungdomskjærestene hus sammen i Sollefteå.

I juni 2021 ble det kjent at de flyttet fra hverandre for å optimalisere OL-oppladningen. Karlsson flyttet da til Östersund, mens Poromaa flyttet til Sundsvall.

– Det er kanskje vanskelig å sette seg inn i, men akkurat nå er langrenn det viktigste for oss begge. Vi må gjøre det vi føler er best for oss. «Wille» synes det er best for han å være i Sundsvall der han har sin trener Lars Ljung i nærheten, og samtidig kjenner jeg at de beste forutsetningene for meg finnes i Östersund og Sollefteå, sa Karlsson til Expressen da det ble kjent at paret flyttet fra hverandre.

– Det er vel verst i starten, så tror jeg at man kommer inn i det, og det blir mer bekvemt. Men det er klart, jeg har bodd i Sollefteå i fem år og egentlig med Frida alle disse årene. Så det blir annerledes, sa Poromaa til Östersunds-Posten den gang.

Mandag morgen – dagen etter at Poromaa tok sin første individuelle mesterskapsmedalje med VM-bronsen på femmila i Planica – kom altså nyheten om at det langvarige forholdet hadde tatt slutt.

Frida Karlsson har med seg fire medaljer hjem fra Slovenia. 23-åringen tok sølv på 10 kilometer i fri teknikk og 30 km med skibytte, i tillegg til bronse på stafetten og tremila.