Med 4-0 avsluttet SIF et mørkt kapittel i klubbens historie. Å spille over en halv sesong uten å vinne på hjemmebane har de vel aldri gjort før, og det var smilende og glade karer som kunne rusle av banen i går.

Smp.no fulgte kampen direkte

Fortsett lever håpet om ståplass i beste velgående. Akkurat nå er SIF inne i sin beste periode av sesongen med fem kamper uten tap, og den bør de nesten prøve å forlenge ettersom lagene foran dem på tabellen stadig kaprer poeng.

Etter det som ble vist i 1. omgang lå det langt fra i kortene at SIF kom til å vinne i går heller, for den første halvdelen var svak. Gjestelaget fikk lov å dominere spillet i første omgang, SIFs midtbane ble liggende altfor lavt og de klarte ikke å etablere spill på motstanderens banehalvdel.

– Nei, alt manglet i denne omgangen fra vår side. Men så løsnet det til gagns i 2. omgang. Det er jo slik at mål preger kamper, og da vi fikk det første var det tydelig at spillerne klarte å roe ned og gjøre sakene sine skikkelig og riktig. En herlig seier for oss, smilte SIF-trener Svein Slinning, som har hatt mange tunge stunder i hjemmeburet på Siffen i år.

– Akkurat nå var dette selvsagt vår viktigste kamp, og det så ut til at spillerne var preget i 1. omgang, men heldigvis snudde det i vår favør, sa Slinning.

Ketchupeffekt

Det forløsende førstemålet kom da 2. omgang var halvspilt. og det var venstrekanten Johan Stormyr som satte ballen behersket i nota etter et overlegg fra høyre.

SIF hadde virkelig tatt tak i kampen i 2. omgang, vi så ikke mer til den lysegrønne dominansen på midtbanen slik som før pause. Didrik Fløtre hadde to gode forsøk før Kenneth Diallo var på rett plass da Nesodden-forsvaret ble utspilt. Han kunne sette ballen i åpent mål. Gjestene hadde ingenting å svare med, og i sluttminuttene satte Fløtre inn 3–0 etter corner, mens Diallo banket kontant inn nr. 4 på overtid. Målet kom etter et frispark der Diallo fikk to returer fra forsvaret, og på tredje forsøket lyktes det. SIF var også heldig med vinden i går, det begynte å blåse ganske kraftig i 2. omgang, og da blåste den hjemmelagets veg.

Førde borte er neste jobb for SIF, som hittil har tatt langt flere poeng borte enn hjemme.