– Vi har jobbet så hardt for dette hele sesongen. Å avgjøre foran våre egne supportere, er så spesielt, sier Berge til Sky Sports om opprykket.

Nordmannen ble spilt frem på åpent mål av Iliman Ndiaye og hadde ingen problemer med å banke inn 1–0 da en snau time var spilt. Midtstopper Anel Ahmedhodzic fastsatte sluttresultatet til 2–0 et kvarter senere, og dermed var opprykket et faktum.

– Vi ønsker å gi tilbake til klubben og fansen. Jeg kom hit mens vi var i Premier League. Nå er vi tilbake der vi skal være, sier Berge.

Se video av Berges scoring øverst i saken.

Seieren gjør at Sheffield United er sikret annenplassen i Championship og Premier League-spill neste sesong. «The Blades» har syv poeng ned til nærmeste konkurrent, noe som betyr at de ikke kan tas igjen på tabellen.

Klubben hadde i forkant bedt tilskuerne på Bramall Lane om ikke å storme banen. På tribunen var det imidlertid ville jubelscener, og festen kommer trolig til å fortsette til de sene nattestimer i Sheffield, den femte største byen i England målt i innbyggertall.

– Det er flere av spillerne som er gode til å feste – kanskje til og med bedre enn hva de er på banen. Jeg tror vi skal på byen, sier Berge.

Dermed ble det to år på nivå to for Sander Berge og co. De røde og hvitkledde tilbrakte over ti år nedover i det engelske divisjonssystemet, før de rykket opp til Premier League i 2019. Etter å ha imponert med en sterk niendeplass i sin første sesong tilbake på toppnivå, havnet de helt sist på tabellen året etter.

Sheffield United klarte ikke å rykke opp på første forsøk etter en femteplass i Championship forrige sesong. Sander Berge ble lenge ryktet bort fra klubben, men ble værende og har denne sesongen markert seg med seks mål og fem målgivende.

Berge kom til Sheffield United fra belgiske Genk i 2020. Han har også spilt for Asker og Vålerenga i Norge.