Det viser bilder fra London Football Awards.

Norges landslagskaptein Martin Ødegaard (24) ble mandag kåret til årets beste spiller i London.

På rød løper stilte også «Skal vi danse»-profilen Helene Spilling, som også er kjent fra «Mesternes mester» på NRK:

Ødegaard var iført en mørk dress og burgunderrødt slips, mens Spilling var ikledd en svart kjole.

VG var i kontakt med Spilling tirsdag ettermiddag. Da sa hun at hun var på vei av et fly og ikke hadde tid til å gi en kommentar på daværende tidspunkt. Hun ønsket heller ikke å si noe da VG traff 26-åringen på hennes eget dansestudio i Oslo senere tirsdag.

Spilling har 17 gullmedaljer, fire sølvmedaljer og to bronsemedaljer fra NM i selskapsdans. Etter at hun la opp som profesjonell danser, ble hun med i «Skal vi danse»-sirkuset fra og med 2020.

Hun kom på andreplass med radiovert Nate Kahungu i 2020, før det ble seier med Simon Nitsche i 2021. I «Skal vi danse: All Stars» ble det tredjeplass sammen med Aleksander Hetland i 2022.

I helgen scoret Martin Ødegaard sitt tiende mål i Premier League denne sesongen. Han har i tillegg seks målgivende pasninger.

– Denne prisen ønsker jeg å dele med hele laget. Det er flott å se at klubben blir anerkjent med alle prisene. Jeg synes det viser hvor langt vi er kommet som klubb og at det vi gjør i år er veldig spesielt, sier nordmannen til London-avisen Evening Standard.

Juryen som har delt ut prisene består av 25 stykk som alle er enten fotballedere, fotballjournalister eller tidligere fotballspillere. Blant dem de tidligere Premier League-profilene Carlton Cole, Tony Cottee og Bobby Zamora.

De fire andre nominerte til prisen for årets spiller var lagkamerat Bukayo Saka, Brentfords Ivan Toney, Fulhams Aleksandar Mitrovic og Tottenhams Harry Kane.