– Nei, jeg vil ikke se kampen vår. Jeg klarer ikke det helt. Det er verre enn å stå i spillerboksen, svarer han på spørsmål om han vil se Fjordkraft-ligaoppgjøret Sparta Sarpsborg-Vålerenga fra sofakroken klokken 18.30 torsdag.

– Men jeg kommer nok til å se den i opptak og analysere den i morgen tidlig, som jeg pleier å gjøre, eller kanskje senere i kveld, tilføyer han.

Sparta har vunnet fire av de seks første seriekampene, hvor av to etter spilleforlengelse og straffeslagskonkurranse, og ligger på 5. plass i tabellen. Vålerenga har fire seirer etter ordinær spilletid og ligger på 2. plass bak Frisk Asker.

Sjur Robert Nilsen har vært assisterende trener på ishockeylandslaget i en årrekke, under sjeftrenerne Roy Johansen (nå Manglerud Star) og Petter Thoresen (Storhamar). De siste 20 årene har 54-åringen stort sett også vært trener for Sparta, som han i sin tid spilte for.

– Det er et stort inngrep. Men ikke en hjerteoperasjon. De går inn i lysken og hovedpulsåren, sier han om det han gjennomgikk ved sykehuset A-Hus i går.

HJERTESELFIE: Sjur Robert Nilsen la torsdag formiddag dette bildet ut på sin Facebook-vegg etter inngrepet onsdag. Foto: Privat

En såkalt ablasjon, på grunn av «hjerteflimmer».

Det fikk han første gang fikk føling med for 12 år siden, og igjen etter at Sparta våren 2011 vant NM-tittelen. Da fikk han påvist «flimmer», senere – som denne gangen – har det vært «flutter». Det rammet ham også før jul i 2019 og to ganger for to og et halvt år siden.

Da han ledet Sparta til borteseier over Manglerud Star (6–2) for en uke siden, hadde han – som han uttrykker det – hatt flimmer hele dagen. Neste bortekamp tre dager senere, mot Storhamar (1–5), sto han over.

– Jeg er nok tilbake på jobb for fullt mandag, sier han.

Sjur Robert Nilsen hevder at han ikke er engstelig med tanke på å umiddelbart gå tilbake i (stress) jobben som ishockeytrener, men understreker at han må legge større vekt på å ivareta egen helse. Kutte ut kaffe og snus og slik. Og så langt det lar seg gjøre, unngå stress.

– Vi har noe å jobbe med. Vi har ikke helt spilt den ishockeyen vi ønsker å spille. Og så håper jeg Jonas Holøs vil bli spilleklar en gang på veien, sier han om sitt lags status og med tanke på den tidligere landslagskapteinens bruskskade.