– Jeg er selvfølgelig veldig skuffet, sier Hauger.

– Det blir dessverre vanskelig å jobbe seg oppover i feltet på denne trange banen, fortsetter nordmannen og snakker altså om Monte Carlos trange gater.

– En kjempenedtur. Uten tvil, sier manager Harald Huysman til VG.

– Var er forklaringen på fiaskoen?

– Det vet vi ikke ennå. Men jeg hørte på radioen av Dennis tidlig fikk trøbbel med dekkene.

– Var det noe forvarsel om at det skulle gå slik?

– Nei! Jeg var sikker på at han ville bli nummer to eller tre i gruppen sin - og få et godt utgangspunkt for løpene i helgen.

– Nå er han sjanseløs?

– Helgen er nok mer eller mindre over - om det ikke skulle bøtte ned med regn søndag, svarer Huysman.

PITLANE: Dennis Hauger og MP Motorsport i arbeid i Monte Carlo torsdag. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Viaplay-kommentator Henning Isdal bruker ordet «katastrofe» på sendingen.

– Det blir vanskelig å ta poeng, sier hans kollega Atle Gulbrandsen.

I Formel 2 er det viktig å bli blant de ti beste i kvalifiseringen. Det klarte ikke Hauger.

I fjor startet Hauger fra andre startposisjon og vant sprintløpet i Monaco. Han har til sammen tre seirer i Formel 2 i 2022 og 2023.

Hauger var på vei til å sette en bedre kvalik-tid da det ble rødflagg. Clement Novalak krasjet ved innkjøringen til tunellen, og dermed ble kvaliken stoppet.

– Det hjelper ikke å tenke på at det kunne ha blitt 4. eller 5. plass hadde rødflagget kommet noen sekunder senere. Jeg skulle hatt en runde «i banken» tidligere i kvalifiseringen, sier Hauger.

Nordmannen hadde bare niende beste kvaliktid i sin gruppe - og dermed kom han ikke inn blant de ti som starter først i begge løpene. De fem beste i hver av de to gruppene fikk de ti beste startposisjonene.

Danske Frederik Vesti starter i beste posisjon i søndagens hovedløp. Han tilhører Mercedes’ akademi. Isack Hadjar får pole position i sprintløpet lørdag.

Monacos egen Arthur Leclerc krasjet i den første gruppen. Dermed er helgen ødelagt for ham.

Det er vanskelig å kjøre forbi i Monte Carlos gater. Derfor er Haugers svake kvalifisering et klart minus.

Vil du lese mer om førerne, lagene, banene og duellene i 2023-sesongen? VGs store Formel 1-magasin kan kjøpes i vår nettbutikk (fri frakt!)