– Det har manglet mål i denne gruppen. Nå løsnet det skikkelig, og det var egentlig litt som forventet siden vi har fire gode spillere på topp med gode og ulike kvaliteter, sier tomålsscorer Kristoffer Velde til VG.

– At vi scorer fire mål i dag smaker ekstra deilig.

Seieren er Haugesunds første for sesongen, noe som naturligvis gledet Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

– Det smaker voldsomt godt, og det er ekstra kjekt og gjevt at det kommer i en naboduell, sier Grindhaug til VG.

For etter å ha gått målløse av banen i sesongens tre første kamper, rant scoringene endelig inn for Haugesund. Halvveis ut i første omgang falt ballen ned i beina til Kristoffer Velde etter et hjørnespark. Han nølte ikke, og banket ballen i mål.

– Etter den første scoringen var det mange høye skuldre som gikk ned, og da fikk vi troen på at vi kunne score enda flere mål, sier Velde.

Vikings Veton Berisha er klar på at den andre omgangen var for svak fra gjestenes side.

– Jeg synes vi er dårlige i andre omgang. Vi gir dem kontringer, og det er det de er gode på. I tillegg får vi masse brudd imot. Hadde vi ikke gitt dem de tingene, tror jeg vi kunne vunnet, sier Berisha til VG.

Viking-spissen utlignet på straffe før pause, før Velde var der igjen for vertene etter hvilen. Han dro med seg ballen inn i feltet, før han elegant chippet den over Iven Austbø.

Velde feiret med å hysje opp mot tribunen etter begge scoringene sine.

– Det er en liten intern greie med lokalavisen, sier Velde om feiringene.

– Har de vært for kritiske?

– Utålmodige vil jeg si.

Etter kampen var Grindhaug fornøyd med det Velde leverte, men mener likevel at han er flere hakk unna toppnivå.

– Velde er jevnt over god, men han har mer å hente. Det nivået han er på nå kommer bare til å bli bedre. I dag fikk han to fortjente scoringer, sier Haugesund-treneren.

Knappe fem minutter senere satt kveldens tredje for Haugesund. Sandberg kom seg fri fra Shayne Pattynama, før han trillet til Ibrahima Wadji. På blank kasse gjorde Haugesund-spissen ingen feil, og doblet ledelsen.

TO MÅL: Kristoffer Velde (i midten) spilte en nøkkelrolle for Haugesund. Foto Jan Kåre Ness

Om det var noen tvil om hvor poengene skulle ende, ble det fjernet da Badou banket inn sitt første eliteseriemål på overtid.

Fem minutter på overtid satte Berisha inn sitt andre for kvelden, men det var for sent for Viking.

– Jeg kan ta det med meg om et par dager, når tapet har lagt seg. Akkurat nå betyr det ingenting, sier Berisha om sine to scoringer.

Dermed endte det med sesongens første seier for Haugesund. Gjestene må ta fergen hjem med null poeng i bagasjen.