Per Gunnar Hamnøy har tidligere skrevet klagebrev til Sportsklubben Brann etter gjentatte tap mot AaFK og påfølgende tapte veddemål mot sine elever på Møre ungdomsskole. Det førte til at han fikk på plass en iskrem-avtale, da vinneren av veddemålet fikk nettopp en iskrem i premie.

Da kveldens kveldens kvalifiseringskamp mot Mjøndalen var tapt og nedrykket til 1. divisjon var et faktum, slo smp.no på tråden til Brann-supporteren for å høre om hvordan det gikk med veddemålene denne gangen.

- Nå var jeg nettopp inne på Wikipedia og leste statusen til klubben. Der stod det Adecco-ligaen, noe det jo ikke heter lenger, men sikkert skrevet av noen for å gni det inn. Sesongen har vært en lang heistur, som bare har gått èn vei; nedover. Det er symptomatisk for for sesongen at det ender med nedrykk, sier læreren.

- Blir det et nytt klagebrev til klubben denne gangen?

- Nei, jeg har ikke hatt noen større økonomiske tap etter det forrige brevet. Brann har bare tapt èn gang etter det på Color Line. Denne gangen var det dessuten bare en elev som turte å vedde på at Brann ville rykke ned. Det skal gå bra, forteller Hamnøy.

Neste sesong er det Hødd og Kristiansund som står på terminlisten for Brann, men kamper på Color Line vil det uansett bli på Hamnøy.

- Hva med å bytte favorittlag til noen som har oransje drakter da?

- Nei, nei, nei. Det er ikke aktuelt. Jeg har sesongkort på Color Line og håper det går bra med AaFK, men bytte lag gjør jeg ikke. Jeg har holdt med Brann siden 1987, og det har jeg tenkt å fortsette med.

- Det er tross alt ingen verdenskrise dette. Livet går videre, sier en lettere fortvilet, men fortsatt lattermild Brann-patriot mens tankene om nedrykk fortsatt synker inn.