Det er trener Karl Oskar Fjørtoft enig i, og han er heller slett ikke sikker på om opprykk er å trakte etter med det spillermateriellet Fortuna råder over.

Følg kampen live her.

– Jeg stiller meg spørsmålet om kanskje ambisjonene internt i klubben er urealistisk høye. I klubbens historie har det kun blitt ett besøk i Toppserien, og da rykket Fortuna opp med kun 28 poeng på en hel sesong. Vi stiller med kun lokale spillere, så det er ikke gjort i en fei å skape en toppfotballkultur her, mener han.

Vil forsøke.

Men Karl Oskar vil forsøke.

– Jeg ønsker å se dette i et litt lengre perspektiv. Jeg ønsker at jentene skal lære seg å spille ball selv, og vi skal føre kampene på våre premisser. Vi skal sette hverandre i gode posisjoner på banen, vi må bli flinke til å vende spillet, i det hele tatt er det mye å ta tak i. Men jeg vil gjøre mitt beste for at Fortuna er et mye bedre lag når jeg forlater dem enn da jeg kom hit, lover han.

Spillere flytter bort

Men høstsesongen kaster nye skyer over klubben.

– Det ser litt skummelt ut med stallen, ja. Jenter som Lene Sperre, Andrea Hafsås og Mari Elise Urke vurderer å flytte på seg, uten at vi kan gjøre noe med det. Men jeg trener de jeg har til disposisjon, noe annet kan jeg ikke gjøre.

I morgen spiller Fortuna borte mot Sola, som har plukket omtrent like mange poeng som Fortuna.

– Vi går for seier, det gjør vi alltid, lover Fjørtoft.

Som starter sin D-trenerutdannelse i Porsgrunn mandag, og drar rett til Telemark fra Stavanger søndag kveld. Men han er tilbake til seriekampen neste helg.