Som ventet er Fortuna klar for 2. runde i NM for damer, men sannelig fikk de hard kamp av byrival Herd. Det måtte ekstraomganger og straffekonkurranse til før de for dagen røde Fortuna-jentene kunne juble for seier. En straffekonkurranse som nesten var pinlig svakt utført. Kun to av åtte straffespark ble satt inn, Fortuna scoret på begge.

Kampen ble akkurat så tett og jevn som man kunne ane. Herd har nærmet seg Fortuna steg for steg de siste par sesongene, og det viste seg også i denne 1. runde-kampen. Fortuna virket rett og slett nervøse den første halvtimen, og Herd dominerte stort. Men å skape sjanser – det slet Herd med. Men de fikk et «mål» litt tvilsomt annullert for angrep på keeper.

To kjappe

Rett etter halvtimen kom 1-0. En nydelig prestasjon av Birgitte Bjørlykhaug, som driblet av to Fortuna-jenter inne i feltet, inkludert lagkaptein Mette Muri, før hun skjøt ballen mellom beina på keeper Bjørhovde. Men minuttet senere var vi like langt. Ida Kroken dro til fra 25 meter, et langskudd som trippet tre ganger i bakken før den snek seg inn i hjørnet. Keeperspillet til Hannah Wulfsberg var ikke patent der.

Ervik utlignet

Etter pause styrte Fortuna adskillig mer av kampen, og Ida Kroken kunne ha blitt matchhelt da hun scoret sitt andre mål og ga Fortuna 2-1. Men ti minutter før slutt fikk Herd straffespark, som tidligere Fortuna-kaptein, nå Herdspiller Camilla Ervik satte inn. Dermed 2-2, og ekstraomganger, som heller ikke førte til noen avgjørelse. Dermed straffekonkurranse.

Bom på bom

Og DER sviktet Herd-nervene fullstendig. På sine fire første straffespark presterte Herd-jentene å bomme på alle fire, og da holdt det for Fortuna at Katarina Sunde og Cecilie Otterlei scoret for Fortuna. De slapp å ta sin siste straffe, og kunne juble for avansement.  Selv om også Fortuna bommet på to av sine fire skudd.

Se kampen i opptak her.

TIDLIG HERD-HÅP: Her har Birgitte Bjørlykhaug (helt til høyre) gitt Herd ledelsen 1-0 mot Fortuna, og jubler vilt. Men ledelsen varte i under et minutt. Og til slutt måtte Herd bite i kunstgresset. Foto: Marius Simensen