Det annonserte Feuz på Instagram onsdag.

– Å skyve grenser og ta risiko har vært min lidenskap på ski i årevis. Følelsene mine har ofte vært nøkkelen til suksess. Nå sier de følelsene at de fysiske grensene er nådd, innleder Feuz før han bekrefter at sin aktive karriere som alpinist er over 21. januar 2023.

Da kjøres den legendariske Kitzbühel-utforen, som Feuz vant forrige sesong. Én helg tidligere er det utfor og super-G på Feuz’ hjemmebane i sveitsiske Wengen.

– Jeg er glad jeg kan avslutte med favorittrennene mine Wengen og Kitzbühel, skriver Feuz.

– Så mange gode dueller. Vil nyte dine siste renn, kommenterer Kjetil Jansrud – som selv la opp som alpinist etter Kvitfjell-utforen i mars – på Instagram-innlegget til Feuz.

Feuz har vært en av de mest toneangivende alpinistene i en årrekke, og står blant annet med tre OL-medaljer og tre VM-medaljer.

Under OL i Beijing tidligere i år dundret han ned til OL-gull i utfor.

Sveitseren har også 16 verdenscupseire, og hele 59 pallplasser i verdenscupen. Fire ganger har han vunnet utforcupen sammenlagt.

Denne sesongen har ikke Feuz fått opp den samme farten man har sett tidligere sesonger, og femteplassen i Lake Louise-utforen i slutten av november er 35-åringens sesongbeste.