For hjemme på Color Line stadion har det stokket seg fullstendig for blåtrøyene. Ikke en eneste seier har Fortuna prestert hjemme, og det betyr kort og brutalt at Fortuna høyst sannsynlig har ødelagt alle opprykksmuligheter.

Rykker ikke opp

– Ja, jeg ser ikke at vi kan klare å nå igjen Medkila eller Sandviken. Og nå har vi også mistet tre sentrale spillere, så realistisk sett er løpet kjørt for oss, medgir trener Karl Oskar Fjørtoft.

Lene Sperre og Mari Elise Urke er tapt for Fortuna, begge har flyttet fra Ålesund allerede. Mens Andrea Hafsås spiller sin siste kamp for Fortuna i morgen, borte mot svakt plasserte Haugar.

Ikke hjelp fra fru Fortuna

– Vi går for seier, vi, og det har jeg tro på at vi kan klare. Vi har en rekke flinke spillere i alderen 16 til 18 år, og det er min jobb å lære dem å spille fotball. Ikke bare sparke ballen så langt de klarer. Vi kunne ha lagt opp til en primitiv spillestil, men det orker jeg bare ikke, fastslår Fjørtoft.

Som mener at flaks og uflaks er en del av årsaken til Fortunas merkelige sesong.

– Vi har hatt mye uflaks på hjemmebane, og samtidig har vi møtt alle topplagene hjemme i vår. Men klart vi bør vinne noen hjemmekamper!, sier Fjørtoft.