Arrangørene vurderer neste år å legge Stranda Fjord Trail Race til en dato som ikke krasjer med motbakkeløpet Skåla Opp. I år var det over 1000 som valgte motbakkeløpet, som hadde rundt 250 i konkurranseklassen.

– Det har krasjet med Skåla opp hver gang de fire årene vi har arrangert Stranda Fjord Trail Race. Vi har diskutert om vi skal endre det til neste år, fordi det da blir det femte året vårt, sier Oscar Almgren til Sunnmørsposten. Han er en av arrangørene.

Vanskelig å finne dato

– Det er ikke lett å finne en dato der det ikke vil krasje med noe. Vi har tenkt litt sånn at de som deltar i Skåla Opp vil ha et motbakkeløp, mens vi arrangerer noe litt annet, sier Almgren.

I år skapte været utfordringer for den opprinneliga løypa som var lagt opp.

– Løypa skulle vært på 35 kilometer, men den endte opp med å bli rundt 39 kilometer. Løypa gikk ikke så høyt som det vi hadde tenkt på grunn av været, og det mener jeg var en god avgjørelse, sier arrangøren.

Ifølge Almgren blåste det så kraftig at gondolen opp til Roalden måtte stoppe opp.

– Deltakernes sikkerhet er noe som går foran alt.

Vinneren av Stranda Fjord Trail Race ble Ola Hovdenakk fra Romsdal Randoneklubb på tiden 3.57.07, som var over to minutter bedre enn Sebastian Krogvig på plassen bak. Lars Åkernes tok tredjeplassen.

I dameklassen var det Johanna Åström som vant med tiden 4.37.42. På plassene bak fulgte Natalia Tomasiak og Sara- Rebekka Færø Linde.

Kortere løype

Det ble også arrangert en «kortversjon» av Stranda Fjord Trail Race, som gikk over 16 kilometer. Det var Vegard Fredheim som vant kortversjonen foran Matthias Dahlberg og Tore Martin Gundersen. Justine Braisaz vant dameklassen foran Kirsti Nurmi og Amalie Bertschy.

I år var det 219 deltakere som fullførte Stranda Fjord Trail Race.

– Vi er fornøyd med det antallet. Vi tenkte nok at noen ikke kom til å komme på grunn av været, men 219 er bra, sier Almgren.

Det ble en våt og kald opplevelse for deltakerne lørdag. Her fra en drikkestasjon på Heimerhaugen. Foto: Kyrre Buxrud