I kampen for å returnere til 1. divisjon, har Volda sikret seg en solid forsterkning og en flott julegave til både klubb og supportere. Malene Aambakk (21) er klar for gamleklubben for resten av sesongen.

Lite spilletid i Storhamar

Ørsta-jenta forlot Volda til fordel for eliteserieklubben Storhamar i 2013. Der har hun havnet i rekken bak landslagsspiller Maja Jacobsen og har fått lite spilletid denne sesongen. Aambakk selv sier dette er grunnen til at hun nå drar tilbake til Volda på utlån.

- Jeg føler jeg trenger kamptrening. Volda holder et godt nivå, og det vil bli bra for meg å spille kamper her, samtidig som jeg kan være en ressurs for Volda med tanke på opprykk, sier hun i en pressemelding fra Volda håndball.

Les også: Aambakk forlèt Volda

- Tilfører en viktig dimensjon

Bakspilleren åpner også for å bli værende neste sesong.

Volda håndball er godt fornøyd med å ha sikret seg den skuddfarlige venstrehendte høyrebacken.

- Vi har allerede en god backrekke, men denne sesongen har vi manglet venstrehendte spillere og vi er overbevist om at Malene på den måten gir laget en viktig dimensjon i tillegg til å være en dyktig avslutter, skriver klubben.

Låneavtalen starter fra 1. januar. Siden Aambakk må stå over én kamp etter overgangen, er hun ikke aktuell til den første kampen i 2015 mot Levanger 2. Først den 10. januar mot Meldal er 21-åringen aktuell for spill.

Følg smp.no på Facebook