Sogndals midtbanespiller Pálsson falt om på banen drøyt 12 minutter ut i oppgjøret, som startet klokken 18. Dommeren stoppet spillet og legehjelp kom raskt til.

Klokken 19.50 meddelte Sogndal at Pálsson fikk hjertestans på kunstgresset, men ble vellykket gjenopplivet før han ble sendt til Haukeland sykehus med ambulansehelikopter. Der får 28-åringen videre behandling. Det er ventet en ny oppdatering om Pálsson mandag.

Emil Pálssons bror, Stefan, har lagt ut en melding om broren på Twitter, som VG har fått tillatelse til å gjengi:

«Jeg elsker deg, ser deg i morgen», skriver Stefan.

Han reiser tirsdag fra Island til Bergen for å møte broren sin.

Fotball-Norge har også uttrykt varme tanker til Pálsson i sosiale medier.

HamKam-trener Kjetil Rekdal var lykkelig da klubben hans i praksis sikret opprykket mot Raufoss, men senere på kvelden var tankene hos Pálsson.

NRK-ekspert Carl Erik Torp fikk selv hjertestans som Brann-spiller mot Sogndal i 2011. Han har sendt en hilsen til Pálsson på Twitter.

Espen Linaker, medisinsk ansvarlig for Stjørdals-Blink – Sogndals motstander denne dramatiske kvelden, sier til VG at fotballen blir sekundært.

– Tankene våre går til spilleren og til Sogndal. Dette er dramatisk, det er ikke å legge skjul på. Samtidig viser dette også at vi har god medisinsk kompetanse på fotballbanene i Norge, sier Linaker.

Stjørdals-Blink satte seg på bussen tilbake til Trøndelag mandag kveld.

– Det var mange som ville hjem til familien og kjente omgivelser, sier Linaker.

Nytt kamptidspunkt skal diskuteres tirsdag.

– Vi lar klubbene ha ro i kveld. Vi overlater det litt til klubbene når kampen skal omberammes. Vi skjønte tidlig at de ikke ville spille i kveld, og det har vi full forståelse for, sier Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i Norges Fotballforbund.

PÅ UTLÅN: Emil Pálsson er på lån hos Sogndal fra Sarpsborg 08. Foto: Beate Oma Dahle

Fotballekspert Lars Tjærnås er også preget, og er enig med Rekdal om at fotball blir uviktig i slike øyeblikk.

Islendingen med én landskamp (under Lars Lagerbäck) er på lån fra Sarpsborg 08. Han har tidligere spilt fire år i Sandefjord. Pálsson har kontrakt med sarpingene ut 2023. Avtroppende Sarpsborg-trener Lars Bohinen har også gitt sin støtte offentlig.

Lars Grorud, tidligere Sandefjord-kaptein, spilte med Pálsson i flere sesonger i Sandefjord og var preget mandag kveld.

– Han er en god venn. Det var helt fryktelig nyheter å få inn her, sier Grorud til VG mandag kveld.

– Han er en tvers gjennom en helt fantastisk kar. Vi alle krysser bare fingrene veldig for at dette går så bra som det kan, sier Grorud og fortsetter:

– Det var et kjempesjokk, og ordentlig vondt å se. Det er det verste man kan oppleve. Vi håper bare det går bra.

Tidligere Vålerenga-profil Freddy dos Santos så hendelsen fra TV-sendingen på Discovery+ hvor han var studiogjest.

– Dette er utrivelige bilder som vi har sett tidligere i år også. Det er ikke noe vi ønsker å se. Det er vanskelig å være energisk rundt resten av kampene nå, sa dos Santos.

Han tenker da på Danmarks Christian Eriksen som fikk hjertestans under EM-kampen mot Finland, en hendelse som preget hele nasjonen.