Etter at Team UAE satte fart med Tim Wellens i den siste bakken av det 294 kilometer lange rittet, tok tidligere Tour de France-vinner Tadej Pogacar over.

Sloveneren klinte til, men klarte ikke å kvitte seg med Wout Van Aert, Filippo Ganna og van der Poel.

Da så sistnevnte sitt snitt, og med bare noen hundre meter igjen av bakken klinte nederlenderen til. Over toppen ble det luke. En luke de tre forfølgerne ikke klarte å tette.

Dermed kunne van der Poel juble for sin tredje monument-seier så langt i karrieren. Fra før står 28-åringen med to seire i Flandern rundt.

– Dette er ett av rittene jeg virkelig ville vinne, og måten jeg vant det på i dag, det er langt over hva jeg forventet, sier van der Poel i seiersintervjuet.

I gruppen bak gikk italienske Ganna, tempospesialisten, på en langspurt og sikret annenplassen i rittet. Belgiske van Aert ble nummer tre.

Seieren til van der Poel kommer nøyaktig 62 år etter at hans bestefar, Raymond Poulidor vant rittet. Også han krysset målstreken i ensom majestet.

– Helt klart, ikke bare fordi han vant det, men også fordi det er et monument, noe alle vil vinne, svarer van der Poel på spørsmål om det er spesielt å vinne det samme rittet som bestefar Poulidor.

Rittet som ble kjørt for første gang i 1907 regnes som ett av sportens fem monumenter. De fire andre er Flandern rundt, Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Lombardiet rundt.