Cudmore og ledelsen i Aalesunds Svømme- og Livredningsklubb har blitt tvunget til å ta grep, sier han.

- Vi er i ferd med å fornye hele systemet i klubben, noe som må til. Vi har opplevd en del avskalling undervegs, og mer blir det kanskje. Vi er inne i en tøff prosess, og det er ikke bare-bare å fortelle unge utøvere at de ikke kan nå opp. Men det er bedre å være ærlig med dem enn å kreve at de skal trene 8-10 økter i uka uten at de vil kunne nå de resultater som satsingen tilsier, forteller Cudmore.

Sterke resultater

I helga var 22 svømmere fra klubben i aksjon i storstevnet Trøndersvøm i Trondheim, og Cudmore kunne glede seg over sterke resultater på bred front.

- Vi er utfordrere nå, og jeg tror nok at vi overrasket en del denne helga. Vi ble tredje beste klubb, kun slått av storklubbene TSLK og landets beste klubb Bærum-svømmerne. Og Sigurd Holten Bøen ble kåret til stevnets beste utøver. På andreplass her kom en annen av våre, nemlig Silje Mari Bjørlykker, forteller en stolt trener.

Sigurd Holten Bøen har vært satt tilbake både av skader og sjukdom, men nå trener han knallhardt. Og får resultater.

- Han klarte 50,7 på 100 fri, kun tre tideler bak pers´en. Han var i en egen klasse på de korteste fridistansene pluss 50 og 100 butterfly, forteller Cudmore.

Tilbake fra sjukdom

Silje Mari Bjørlykke er en annen som slet med mye sjukdom i fjor. Nå er hun tilbake, og lekte med konkurrentene på 1500 fri. Og sikter seg inn mot NM i mars.

– Vår unge landslagssvømmer William Ruud må selvsagt ikke glemmes. Han var suveren på 100 fri i sin klasse, og vant 1500 fri med 20 sekunder bak til nestemann. Virkelig lovende takter, mener treneren.

- Vi satser altså på en litt mindre gruppe enn tidligere, men målene våre er å bli blant de store i norsk svømming. Og det blir med Sigurd, William og Silje som de tre lokomotivene som skal dra de øvrige med seg, smiler en fornøyd Glenn Cudmore.