Herd dro nordover uten sentrale spillere som Karl Oskar Fjørtoft, Dan Peter Ulvestad, Thomas Pedersen og Finn Erik Stavseng, og satset på ungguttene. Og det holdt på å gå riktig så bra.

Men i løpet av 12 fryktelige Herd-minutter mot slutten av 1. omgang scoret KBK hele fire ganger, og det ble for mye for Herd.

Eirik Kampnes ga Herd en tidlig ledelse etter et flott angrep, og Andreas Ulvestad kranglet inn 2-0 like etterpå. Da var KBK virkelig rystet, men fikk hjelp av en snill dommer Kringstad da han dømte straffe etter at Herd-keeper Bjørnar Hoel stupte i beina på Tor Erik Torske. Hoel mente at han hadde tatt ballen, men straffe ble det. Og mål.

Og det skapte nervøsitet hos bortelaget, som slapp inn ytterligere tre mål fram til pause.

Reduserte. Men Herd ga ikke opp, og styrte mye av kampen i 2. omgang. Andreas Ulvestad gjorde 3-4 på straffe etter en hands, og Herd hadde flere muligheter til å utligne.

– Dette var et surt tap, for vi leverte egentlig en meget bra kamp. Og flere av unggutta som ble satt innpå gjorde en kjempeinnsats, ikke minst Emil Finnøy, mente Herd-trener Rune Ulvestad.

– Vi hadde KBK “på gaffelen” i dag, men den forferdelige perioden fram mot pause ødela mye for oss. Men slik er det når vi bruker mange urutinerte gutter, sier han.

– Spillerne skal ha all ære av innsatsen de la ned, dette var langt over forventningene når vi blant annet manglet hele midtbanen vår, avsluttet Ulvestad.